Na regen komt zonneschijn, ne kater en een oogstfestijn

Eigenlijk, als ik daar zo wat over nadenk dan weerspiegelen mijn berichtjes toch wel serieus mijn persoonlijkheid. Zelf kan ik redelijk impulsief zijn en van de hak op de tak springen zoals ze dat zo mooi zeggen. Iets wat zich volgens mij uitermate laat weerspiegelen in de berichtjes alhier. Ik heb alleen nog geen commentaar van jullie gekregen hierover, maar misschien zijn jullie wel te lief voor mij. En zonder tegenreactie doe ik dus maar gewoon verder. Te beginnen met onze kater. Ik had er al eens eerder iets van laten vallen. Maar sinds ongeveer eind juli ergens hebben wij hier een poes in huis, ttz het is een buitenpoes, dus dat moet zijn een poes in de tuin. Vooral de dochter was vragende partij. Het is de eerste keer dat wij dus een poes hebben maar ik denk dat ze het hier volledig naar haar zin heeft. Ze laat zich uitermate graag knuffelen maar gaat ook graag op pad. Dat het een echte jager is bewees ze al snel. Sindsdien komt ze regelmatig af met een muis en heeft ze zelfs al een duif gevangen en een mus. Ik blijf daar altijd wat dubbel rond zitten. Die duif maakt me niets uit en een veldmuisje meer of minder zal het ook niet maken. Maar die spitsmuizen en mus heb ik toch liever niet. Het beestje heet trouwens Meneer Boma, inderdaad naar het gelijknamige personage in Fc de kampioenen. Verder is het hier nog steeds een grote bedrijvigheid. Volgende week breken ze onze veranda af en beginnen ze spoedig daarna de boel terug op te bouwen. De border daarvoor heb ik de laatste jaren wat aan zijn lot overgelaten dus hij ziet er een beetje wild uit. Maar daar komt dus iets helegans nieuws voor in de plaats!!! En dan oogsten we natuurlijk ook nog steeds vollen bak. Onze tomaten al gezien!!! wat een kanjers! Ik denk niet dat we al ooit zoveel kerstomaatjes hebben geoogst. Elke week gemakkelijk 1 a 2 potten zoals deze vol! En de rest blijft natuurlijk ook vollen bak gaan; tomaten, druiven, … En natuurlijk denk ik ook al aan volgend jaar en oogst tomatenzaden! Dit zaad heb ik dan weer gekocht bij de Morgenster voor in de bloemenweide bij te zaaien. En dan ben ik vooral ook blij dat na al die regen we mooie dagen in het verschiet hebben. Ik weet dus wat te doen met mijn overuren! Geniet ervan!

20 gedachten over “Na regen komt zonneschijn, ne kater en een oogstfestijn

 1. Ik was er persoonlijk niet zo’n fan van van die Nieuw-Zeelandse spinazie. Maar de tomaten zijn heerlijk en ook veel van geruild!

 2. Doe ik hoor Zem, ik vroeg me alleen ineens af of ik soms niet te hard overdrijf 😉

 3. Er hangen nog heel wat tomaten aan, dus we kunnen nog even doorgaan! Heerlijk hé

 4. Ik hoop dat dat rovers-type nog wat weggaat, ze is nu nog erg speels. Naar die veranda en border kijk ik ook al uit. De border vraagt nog wat overpeinzing!

 5. “Bonzoer les copains”, zoals de echte Boma zo leuk kan zeggen 🙂
  Je tomaten, ja hallo, dat is wel de moeite zeg. Vroeder hadden we in onze (zelfgemaakte) serre ook wel veel tomaten, maar de opbrengst van jouw tuin wint het met gemak 🙂
  Van de hak op de tak springen… klinkt me bekend in de oren. Daarmee sta je soms voor aangename surprises 😉
  Ben benieuwd naar je nieuwe veranda…

 6. Benieuwd naar wat jullie met de veranda (en de ervoor liggende border) zullen uitspoken.
  Jullie kat lijkt op onze Zohra, al is zij dan weer hoegenaamd geen rover.

 7. De poes is prachtig, hij heeft wel iets van een Burmees.
  En die weelde aan tomaten en pompoenen!
  En blijf maar lekker zó schrijven, zoals je het zelf wilt.
  Sterkte met de verbouwing, hartelijke groet, Zem.

 8. Haha, zo ne kater! Ik dacht al dat je te diep in het glas gekeken had.?
  Ja, die tomatenzaden. Ik hoop op nog zo ne zadenruil gelijk vorige jaren. Ik heb al zaden van Nieuw-Zeelandse spinazie geoogst.

 9. Succes met de verbouwingen, en geniet nog van de komende dagen. Want ik denk dat er nog een tiental mooie dagen in het verschiet liggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *