Wat een feest

Hebben jullie dat ook in deze tijd van het jaar, dat je hart net iets sneller slaat. Dat je opgewonden geraakt bij de haag die elke dag wel iets groener wordt. Dat je elke dag wel verbaasd kan zijn over een nieuwe plant die ineens in bloei staat. Dat je ’s morgens wakker wordt van de fluitende vogels en denkt yes weer een nieuwe dag om te genieten van al dat moois. IMG_3890Het is gewoonweg een feest al dat groen dat ineens tevoorschijn komt, tesamen met leuke bloemen. IMG_3888IMG_4038Maar wat gaat het snel, waar vorige zondag de bijen nog een poederbad namen bij de wilgen; IMG_3859 Doen ze dat vandaag op de sleedoorn IMG_3872IMG_3888 en op het krenteboompje want ook die staat al te pronken!  En dan begint er in de boomgaard ook al vanalles te bloeien; pruimen, peren, perzikken en nectarinen heb ik al in bloei gespot. En natuurlijk onze amandelboom; IMG_3893Ook bij het insectenhotel is het al behoorlijk druk; IMG_3848Soms zo druk dat ze zelfs met z’n drieën in ’t zelfde gat willen kruipen, oei dat klinkt fout 😉 IMG_3813En dan worden we net voor ons keukenraam ook nog eens verwend met een koppeltje roodborstjes dat in dit kleiwerk van mijn Madame een nestje aan het bouwen is; IMG_4060 Wat een feest toch!

10 gedachten over “Wat een feest

  1. Inderdaad een feest. Ik loop iedere dag naar mijn varens en ik zie ze echt omhoog schieten! Een geweldige tijd 😀

  2. Ja, dat heb ik zeker! Iedere dag minimaal één keer per dag een rondje door te tuin en alles in je opnemen. Mooie foto’s!

  3. Hier vlak onder groningen nog iets minder ver. Veel voorjaarsbolletjes, dat wel. En een vrolijk tapijt soeenkruid onder de pruimenbomen. De bloesem moet nog komen, de ene pruimeboom is bijna zover. Nog geen krenteboom bloesem of kerria vandaag. Wel forsithia en ribes.

  4. Eigenlijk was er nog een heel buste bij, maar die is reeds gesneuveld 🙁

  5. Absoluut een feest. Ik zie in de fotoreeks heel wat planten terugkomen die hier ook in bloei staan. Maar de amandelboom is hier ondertussen al uitgebloeid, en de krentenboompjes moeten er nog aan beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *