Tomaten a volonté

Sinds we terug zijn uit Frankrijk smullen we rijkelijk tomaten uit eigen serre. Maar nu zijn we toch op een punt gekomen dat we het aanbod niet meer kunnen volgen. De trostomaatjes groeien weelderig om niet te zeggen kolossaal.  En ook van de rest mogen we niet klagen. Loopt u anders even mee door de serre; Vandaag maakte mijn Madame dus al meer dan 12 liter gebakken tomatensoep. Gebakken tomatensoep vraagt u zich misschien af. Ja ja, als je de tomaten eerst een uurtje in de oven laat bakken in een grote ovenschotel met ajuin, look, wat wortelen of paprika en een hoop verse kruiden dan is de smaak nog 100 keer beter. Om maar te zeggen dat dat nu echt de favoriete soep is hier ten huize. Staan verder nog op het programma deze week; de zelfgemaakte ketchup. Maar daarover uiteraard meer de volgende keer!

5 gedachten over “Tomaten a volonté

  1. Doe ik tegenwoordig ook zo, enfin, toch voor mijn passata. Daarna in de weckketel, heerlijk ouderwets maar wel zalig deze winter!

  2. Doet me denken aan de tomaten die mijn vader zaliger in zijn serre kweekte. Dat waren ook van die dikke vlezige tomaten. Superlekker zijn die, stukken beter als die smaakloze tomaten die je in de supermarkt koopt…

  3. Amai, wat een verscheidenheid! Ik ben al ongeduldig tot ik ook een serre krijg. Heb het gevoel dat ik wel eens zwaar verslaafd zou kunnen geraken aan het verzamelen van al die soorten tomaten…?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *