Tijd voor de kadootjes

We zijn al over half januari en ik heb jullie nog steeds mijn kadootjes niet laten zien. Wij hebben zowel bij mijn schoonouders, als bij mijn moeder de gewoonte om met de Kerstdagen namen te trekken. Aangezien ik op de ene plek mezelf had getrokken en op de andere plek dochterlief mijn naam had getrokken kon ik het geheel gemakkelijk wat sturen. En zodoende belandde er onder de Kerstboom een goede snoeischaar. Dat was echt wel nodig want mijn exemplaar begon het de laatste tijd toch wel te laten afweten. En zoals je op de foto ziet heb ik hem ondertussen al ingewijd. En het boek ontwerpen met planten van Piet Oudolf en Noel Kingsbury. Nu weten jullie ondertussen al langer dat ik behoorlijk weg ben van zijn revolutionaire beplantingsmethode. Dit boek geeft veel informatie hierover en voorziet je van de nodige adviezen om dezelfde effecten in je eigen tuin te creëren. Na de basisprincipes van het ontwerpen met planten, volgt het hoofdstuk ‘beplantingspalet’ als een visueel bronnenboek.  Om daarna met plattegronden en tekeningen uitgelegd te krijgen hoe deze basiselementen te combineren tot indrukwekkende plantensculpturen. Theorie wordt in praktijk gebracht in het hoofdstuk ‘beplanting en stemming’. Vervolgens word de nadruk gelegd op het belang van de plantenkeuze om een heel jaar een interessante tuin te hebben. En tot slot volgt er een gedetailleerde lijst van de belangrijkste planten. Dit boek vormt met zijn aantrekkelijke foto’s dan ook een enorme inspiratiebron om zelf aan de slag te gaan. En wat is er nu leuker dan op koude winterdagen bij de kachel lekker weg te dromen. Alhoewel die nieuwe serie midnight sun op canvas me ook wel kan boeien!

12 gedachten over “Tijd voor de kadootjes

 1. Als je groene vingers hebt is zo’n kado echt goud waard.
  Je zal je weldra terug kunnen uitleven in je tuin 🙂

 2. Dat is inderdaad een mooi boek. Ik heb het al enkele keren uitgeleend in de bib.
  En de serie volg ik ook. Dankzij jou heb ik ook ‘Trapped’ ontdekt

 3. Geweldige en bruikbare kadootjes hihi……
  Die tuin van jou kan ik alleen maar jaloers op zijn hahahaha…..
  Ik ben nu al benieuwd hoe deze er straks in het voorjaar uit zal zien.

 4. Zowel de snoeischaar als het boek komen mij meer dan bekend voor.
  Het ene voor het werk en het andere voor de inspiratie. Heerlijk!

 5. Een tuinier kan nooit genoeg goede snoeischaren hebben is een bedenking die ik me al dikwijls heb gemaakt als ik weer eens op zoek ben naar mijn snoeischaar. Geniet van de kado’s

 6. Snoeischaren, boomzagen, takkenscharen,…: al mijn manueel knipgerief is van Felco. Je zult, mits goede verzorging, jarenlang plezier van dit cadeau hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *