Kleur op grijze en donkere dagen

Wat een grijze dagen hebben we al gehad de voorbije week. En ook deze week ziet er niet al te best uit. Maar daar gaan we ons niet door laten doen hé. Geen beter verweer dan kleurrijke plaatjes. En in deze tijd van het jaar kom je dan uiteraard uit bij de toverhazelaars. De Hamamelis x intermedia ‘Jelena’ begint de laatste jaren traditiegetrouw te bloeien bij het begin van de Kerstvakantie. En dat was dus deze keer niet anders. Hij heeft ondertussen al wat winterse toestanden over zich heen gekregen. Maar dankzij zijn natuurlijk antivries staat ie weeral te pronken alsof er niets aan de hand is.   Ook ons Livia staal er al stralend bij; Enkel op ons Diane is het nog even wachten. Maar ook van de winterjasmijn kunnen we nu genieten. U hebt waarschijnlijk dat vuiltje op de lens nu ook wel gezien. In ieder geval zal 2017 weer een druk jaar worden. Er staan hier wat grondige verbouwings- en uitbreidingswerken op het programma. Hierdoor zal de tuin dit jaar wat minder aandacht kunnen krijgen. Onze veranda zal afgebroken worden en in de plaats daarvan krijgen we een uitbouw waarin de nieuwe keuken ook zijn plaats zal krijgen. Op die manier krijgen we niet alleen meer ruimte maar hebben we ook een beter zicht op de tuin. Hierdoor zal ook het aangrenzende stuk tuin opnieuw aangelegd worden en krijgen we stilaan een echt huis in de prairie(-tuin). Dat is dus weer iets om naar uit te kijken. Al zal ik blij zijn als het achter de rug is. Wat een tijd dat je daar toch in steekt alleen nog maar om te weten wat je precies wil. En dan moet de concrete uitwerking nog komen.

13 gedachten over “Kleur op grijze en donkere dagen

 1. Die verbouwingen gaan inderdaad wat voeten in de aarde hebben. Maar sowieso iets leuk om naar uit te kijken als het af is. bedankt voor jullie fijne reacties!

 2. Onze toverhazelaar is nog volop in zijn winterslaap… En verbouwingswerken, tja, daar kunnen we ook van meespreken. 3 jaar geleden hebben we heel onze tuin heraangelegd, nieuw tuinhuis, nieuwe terrasjes her en der,enz,enz. We zijn ook blij dat alles achter de rug is. Succes ermee zou ik zo zeggen !

 3. Ik vind het echt zo bijzonder dat de Toverhazelaar zo vroeg in bloei staat en ja, mooi vind ik dat ook 🙂 En dat lensvlekje poets je ook wel weer weg 😉
  er staat verbouwing op het programma dus ik ben benieuwd.

 4. Daar komen grote veranderingen aan! Sterkte met het huis in de prairie 😉
  Wat zijn de toverhazelaars toch mooi.

 5. Aha, ook van keukenverbouwing daar? Hier ook, al is het maar één te slopen (binnen) muur, dus ik reken er op dat ik tijd genoeg heb voor tuin en moestuin.
  Hier zorgen de varens voorlopig voor wat groen, de winterbloeiers lijken mij veel later dan vorig jaar. Wij hebben het nog allemaal te goed (hopelijk!)

 6. Leuk, kleurige zo in deze grijze periode. Ik wens jullie veel energie, uithoudingsvermogen, moed en zin om stof en puin te ruimen toe, met het oog op de verbouwingswerken. Achteraf zal je dubbel kunnen genieten.

 7. Veel moed bij de verbouwingen. Het kost heel wat energie daar kunnen wij over mee spreken 🙂 Maar als je dan het resultaat ziet… Sowieso gaat het fijn zijn als je nog een beter zicht op de tuin gaat krijgen. Dat mis ik hier nog altijd met de schuur die het zicht blokkeert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *