Plant van de maand, november

Voor de zadenruil hier van start gaat, wil ik jullie toch nog graag mijn plant van de maand doorgeven.  Het goede weer van de voorbije dagen of moet ik zeggen weken heeft ervoor gezorgd dat de cosmos ongelooflijk schoon staat te bloeien.  Deze eenjarige is een echte kampioen, op een paar maanden tijd uitgroeien tot zo’n reusachtige en vooral grote bos bloemen, het zijn er weinigen na te geven.  Eerst stond ik daar nog wat te klungelen op een ladderke voor ne schonen foto., wat dus niet gelukt is en dus knipte ik maar wat stengels af en zette ze in een vaas.  Dat ziet er al beter uit; IMG_1601 IMG_1606 IMG_1596 Uiteraard komen daar ook de nodige bijen en hommels op af. Maar daar had ik niet de tijd voor om ze deftig op foto te zetten, er moest na de Ardennen wat uitgepakt worden en bladeren bijeen gerijfd en ondertussen is de werkweek ook alweer begonnen.

4 gedachten over “Plant van de maand, november

  1. Toen wij vertrokken uit Frankrijk bloeide de plant nog volop en ik heb hem laten staan voor mijn buurvrouw die ook graag boeketjes knipt.

  2. En het leuke aan Cosmos is dat door te plant te plukken ze blijft doorbloeien. Boeketjes à volonté, kortom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *