Plant van de maand mei

Tja nu Meneer fruitberg me het gras voor de voeten maaide met zijn nominatie van akeleien als plant van de maand, bleef ik toch even verweesd achter.  Ze zijn immers zo leuk, zaaien zich vrolijk uit en je hebt er verschillende kleuren en vormen van.  Omdat ik het niet laten kan toch nog even enkele soorten van hier in de tuin;IMG_5540 IMG_5549 IMG_5565 Ik moest dus op zoek naar een andere nominatie en eigenlijk was dat niet zo moeilijk.  Want een plantje dat ik echt heel leuk vind is de Jacobsladder,Polemonium caeruleum ; IMG_5426Het staat hier in de schaduwborder en zaait zich lekker uit.  Ondertussen heeft hij ook al wat plekjes veroverd die meer zon krijgen.  Het is een goede voedselplant voor solitaire bijen en ook heel wat hommels komen er smullen.  Polemonium komt van Polemon, Koning van Pontus. De Nederlandse benaming Jacobsladder heeft de plant te danken aan het bijzondere blad met zijn tegenoverstaande blaadjes die doen denken aan de sporten van een ladder.   IMG_5499 IMG_5361 IMG_5433 En dan geef ik jullie nog een voorproefje voor mijn volgend blogberichje want het is bloemenweidefeest! IMG_5471 Meer planten van de maand mei, kijk dan hier;
gele dovenetel
wilde hyacint
Viola Sororia Freckles
steenbreek
schijnpapaver
Aquilegia

8 gedachten over “Plant van de maand mei

  1. Pingback: Plant van de maand, update | natuurlijk-rijk

  2. Ik had ook akelei genomineerd, maar wel ex-aequo met blauwe regen. Die jacobsladder kende ik nog niet. Eentje voor de zadenruil van volgend jaar 😉 ?

  3. Pingback: Plant van de maand – Mei | Het huis van Tante Alice

  4. Jacobsladder voelde zich hier ooit niet thuis. Akeleien gelukkig wel, schitterend zijn ze in alle variëteiten die zich spontaan vormen.

  5. Ja, die Akelei is een schoonheid. Dat ben ik volkomen met je eens.

    Die andere plant ken ik helemaal niet.Iets wat zich ook zelf uit zaait? Is wel zo makkelijk he!!

  6. Jacobsladder staat hier ook. Zaait zich vlot uit zonder echt lastig te worden. Ben benieuwd of ik je ook in juni ga voor zijn 😀

  7. Sinds vorig jaar staat die Jacobsladder ook hier in de biodiverse tuin. Begrijp niet waarom we dat niet eerder zaaiden. Zo iets moois! Goede keus als plant van de maand. Even goed als Akelei 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *