Ontdekkingen in de bloemenweide

De bloemenweide is toch een van de vele hoogtepunten in onze tuin. IMG_5587 De voorbije jaren stond ie boemvol margrieten. Het merendeel moet nog open komen dus die foto’s hebt u nog tegoed! IMG_5595 IMG_4964 Daar mocht gerust nog wat extra kleur bij komen. En dus ging ik in het najaar weer aan de zaai. Dit jaar doen de boterbloemekes het bijzonder goed; IMG_5594 en het ziet er naar uit dat ook de dagkoekoeksbloemen eindelijk de weg naar de bloemenweide hebben gevonden; IMG_5599 Maar de grootste verrassing van al was toch dit orchideeke; IMG_5619 Geen idee over welke soort het gaat maar u kan me dat waarschijnlijk eenvoudigweg zeggen. En eerlijk gezegd is mijn pijp ook uit na een geslaagd feestweekend!

 

8 gedachten over “Ontdekkingen in de bloemenweide

 1. Dag Maarten, bedankt in ieder geval voor je complimenten. Het gemakkelijkste begin je vanaf zwarte grond, dat geeft het beste resultaat. Je kan de bovenste laag afgraven of wat je ook kan doen is alles bedekken met bvb karton om zo de boel te laten verstikken. Enig nadeel is dat je op die manier de grond weer wat rijker maakt doordat alles verteerd. Maar je wordt er zelf wel minder moe van en waar moet je anders met al die grond naartoe. Dan kan je in het voor- of najaar alles inzaaien met bvb zaad van ecoflora. Het kan zeker geen kwaad om zelf nog wat extra zaad te verzamelen bvb langs de kant van de weg. Ik verzamelde zo emmers zaad. De bloemenweide met margrieten op de foto’s geeft dat resultaat. Veel succes ermee!

 2. Beste natuurlijk -rijk,

  Sinds een aantal jaren heb ik jullie op mijn facebook. Ik geniet steeds van jullie mooie foto’s van de bloemen weide! Binnenkort wil ik ook graag aan een bloemenweide beginnen in onze natuurlijke tuin. Zou je me een aantal basis tips kunnen geven, of doorverwijzen naar de goede info? Ik heb een 10are dat ik sinds 3 jaar maar 2 maal per jaar maai en alles afvoer, zodat het wat natuurlijker oogt doorheen het jaar. Maar dit is natuurlijk geen bloemenweide, op de boter bloemen in de maand mei.

  Zou ik best beginnen met de bovenste 15cm volledig af te graven en dan in te zaaien met bloemen weide mengsel (ecoflora bijvoorbeeld)?

  Alvast bedankt!
  Mvg,
  Maarten

 3. Het is inderdaad genieten die bloemenweide. Elk jaar weer een verrassing. Ondertussen weet ik dat de orchidee een mannetjesorchis is, behoorlijk zeldzaam!

 4. Zo’n bloemenweitje zal elk jaar weer voor andere verrassingen zorgen. Maar dat orchideetje: écht leuk!

 5. Prachtig, die orchidee. Hier staan er veel in ons stukje Frankrijk, gewoon in de kant van de weg soms.

 6. Leuk orchideetje. Hier staan de margrieten nog niet in bloei, nog enkele dagen wachten. Die dagkoekoeksbloem, dat komt wel in orde, want die zaait zich redelijk vlot uit heb ik de indruk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *