Omdat het zo mooi is

De tuin floreert precies zoals nooit tevoren. Ik weet het, ik schrijf dat waarschijnlijk elk jaar en toch voelt het echt zo dat ik weer verwonderd ben. De malse regenbuitjes en aan en de meestal aangename temperaturen laten alles als een gek groeien. Bovendien is het een grote ontdekking hoe de prarie-tuin die ik vorig jaar aanlegde zich verder ontwikkeld. Vorig jaar gaf dit alles al een bescheiden beeld. Maar dit jaar verschijnen er ineens planten die afgelopen jaar nog niet eens gebloeid hebben. Verschijnen er combinaties die ik al lang niet meer in gedachte had. Het geheel begint op heel wat plaatsen ook al aardig dicht te groeien. En dat alles levert niet alleen een gelukzalig gevoel op want ik moet toegeven dat ik eigenlijk heel tevreden ben. Maar ook nog eens leuke foto’s, allé of dat denk ik toch hé! De Salvia’s bloeien in heel de tuin. Ik laat ze overal wat terugkomen zodat ze in deze periode van het jaar een rode draad zijn in de hele tuin. Zo  Onze Meneer Boma was precies jaloers en zette zich ook even in de spotlights, maar zo serieus kijkend joh!  De Amsonia voegt er nog wat extra blauw aan toe; Maar geen paniek, er zijn ook andere kleuren (in de maak).Zoals hier Veronicastrum Virginicum ‘Cupid’: of witte Camassia’s bijvoorbeeld; of witte Persicaria polymorpha ‘Johanniswolke’ En deze 2 exemplaren vingerhoedskruid vangen mooi het licht;En dan bakte mijn Madame ook nog lekkers. Correctie bakken is hier niet het juiste woord want bij deze 100% vegan taart wordt er niet gebakken. Om duimen en vingers bij af te likken zeg ik u! Eindigen doe ik met een Salvia; 

16 gedachten over “Omdat het zo mooi is

  1. Pas gelezen wegens te druk in eigen hof 😉 Velt open tuin hè… Tof, die Salvia’s met die grassen. Bij ons wil dat gras voorlopig alleen in de border overblijven. Ik moet nog eens proberen met steviger plantjes. Kijken of dat werkt…

  2. Mooie foto’s. En de grassen geven toch altijd een meerwaarde aan de salvia’s, t.t.z. aan alle bloemen. Heeft je Madame soms geen receptjes van haar vegan taartjes?

  3. Een droom van een tuin en een toffe madam die de edele kookkunsten beheerst als geen ander 🙂

  4. Ik heb zaterdag-avond mijn grondwater-pomp nog eens aan gezet. Hier pook zandgrond, dus dat verdampt als zot. Gelukkig kregen we zondag-avond een verfrissende bui.

  5. Veel fraais te bespeuren.
    Te onzent laat alles zijn oren hangen door de plotse hoge temperaturen en de daaruit volgende droogte. Zandgrond, het is geen makkie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *