Ode aan de eigenwijze tuin

Wederom slecht nieuws op bloggebied. Nadat eerder Meneer Menck al de brui gaf aan het bloggen, liet ook de eigenwijze Meneer weten dat hij er mee stopt. Verdikke verdories toch, zo jammer. Straks blijft er niemand meer over om mekaars posts van commentaar te voorzien. Al begrijp ik het ook wel. In deze hectische tijden is het soms nodig prioriteiten te stellen. Toch wil ik hem via deze weg laten weten dat hij voor mij een grote inspiratiebron is geweest. Vooral zijn foto’s van zijn bloemenweide hebben me helemaal overstag laten gaan om er hier op ons erf zelf mee aan de slag te gaan. En ik moet zeggen dat ik daar nog altijd geen spijt van heb. Merci Bart en wie weet tot op die boekvoorstelling in jou tuin natuurlijk 😉 Deze foto’s van de bloemenweide zijn van 2 weken geleden;IMG_5966 IMG_5972 IMG_5974 En ook de kleine ratelaar is weer massaal van de partij. IMG_5989 IMG_5937 Ondertussen ziet het er zo uit; IMG_6993 IMG_6991 IMG_6985 IMG_6984 IMG_6976 IMG_6978

10 gedachten over “Ode aan de eigenwijze tuin

 1. Prachtige bloemenweide Natuurlijk-rijk. Het is dat ik niet zo’n grote tuin heb anders wist ik het wel. Jammer dat er in je kring iemand stopt met bloggen.
  Ik blijf wel bij je komen hoor 😉

 2. Die heb ik zelf gezaaid. Ik heb ook enkele pogingen nodig gehad voor ie aansloeg. Mijn ervaring is dat het vers zaad moet zijn en dat je best uitzaait in een regenachtige periode. Hij begint hier echt zijn werk goed te doen. De grassen zijn op sommige plaatsen waar de ratelaar uitbundig groeit bijna verdwenen.

 3. Heb je die ratelaar zelf gezaaid om het gras te onderdrukken? Of is ie vanzelf gekomen?

 4. Ja, we hebben zo nu en dan allemaal wel een dipje. Maar 12 jaar is écht een prestatie van de Eigenwijze Tuin.
  Toch is het jammer als er iemand uitvalt uit de groep van bloggers, die het natuurlijke tuinieren promoten.
  En het rijke natuurlijke tuinieren zien we hier. Wat een fijne bloemenweide is het geworden. Mooi ook de kleine ratelaar!

 5. zoals altijd prachtige foto’s met een plezierig stukje tekst!

 6. Oh, dat wist ik nog niet. Maar ik zit dan ook wat achter met blogs lezen.
  Gelukkig ben jij nog een vaste waarde en bron van inspiratie.
  Ziet er prachtig uit je bloemenweide.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *