Het hommelparadijs

zou dat er zo uitzien? IMG_7030IMG_7074IMG_7084 IMG_7055IMG_7075 IMG_7078 IMG_7066 ‘T is dat ik mijn macrolens niet bijhad, maar het zoemde daar vrijdag-avond dat het geen naam had! Wil je ook meer hommels in je tuin. Dan moet je weten dat er maar weinig bloemen zijn die bij alle insecten in trek zijn. Veel plantensoorten zijn min of meer gespecialiseerd op bepaalde insecten-groepen. Zo worden lipbloemige soorten zoals kruipend zenegroen/Ajuga reptans, dovenetel/Lamium, gewone brunel/Prunella vulgaris en salie/Salvia vooral door hommels bezocht. Met hun lange tong kunnen ze gemakkelijk aan de nectar van diepe bloemen komen. Nog goede hommelplanten zijn onder andere akelei, vingerhoedskruid, smeerwortel, geranium-soorten, salie, klaproos, kogeldistel, zonnebloem, rode zonnehoed, herfstaster, stokrozen, dovenetel, longkruid en helleborussen.

9 gedachten over “Het hommelparadijs

  1. @ allemaal; o wat fijn dat jullie allemaal meegenieten, het was heerlijk om te zien en ja hoor smullen konden ze genoeg, bedankt voor jullie reacties

  2. Moest ik een hommel zijn, ik wist waar naartoe!
    Toch een voordeel van al die nattigheid: ik heb een digitalis staan die momenteel vlot over de 2 meter gaat! En ook hier bezoek van veel hommels: akker-, aarde-, weide-,steen- en boomhommel. Allemaal komen ze hun te goed doen aan de nectar .

  3. Vermoedelijk zullen hommels van zoiets dromen in hun hommelnachten.
    Heerlijke zomers, wat een pracht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *