Museum Voorlinden, wat een kunst, architectuur en tuinen

Museum Voorlinden in Wassenaar. Ik had er tot een jaar geleden nog nooit van gehoord. Maar sinds ik weet dat daar een Oudolf-tuin is volg ik dat natuurlijk met grote interesse. En dus mocht een bezoek niet uitblijven. Toen we terugkwamen van ons mini-tripje, alhoewel 5 dagen nu ook niet echt mini is, naar Noord-Nederland konden we dus niets anders dan er een stop te maken. Allereerst bezochten we het museum. Op deze moment lopen er hele boeiende tijdelijke tentoonstellingen zoals die van Yayoi Kusama, de dame met de stippen;  en Do Ho Suh; Of de less is more tentoonstelling;  Maar ook de vaste collectie heeft verbazingwekkende stukken;  Het geheel met het park de tuin van Piet Oudolf en de mooie architectuur vormt een schitterend geheel.  Volgende keer zoem ik nog wat verder in op de tuin, maar als teaser kan dit tellen denk ik 😉

8 gedachten over “Museum Voorlinden, wat een kunst, architectuur en tuinen

 1. Pingback: De Oudolf tuin bij museum Voorlinden | natuurlijk-rijk

 2. daar zitten mooie en boeiende werken tussen, o.a. de gestippelde pompoen of wat het ook is vind ik heel tof
  en de tuin ziet er ook uitnodigend uit

 3. Dit museum staat nog steeds op mijn lijstje, maar is met het openbaar vervoer wat lastig te bereiken.
  Helemaal verrast ben ik daarom door jouw fotoverslag hier: zowel tentoonstellingen als tuin prachtig!
  En helemaal verheug ik me op het komende uitgebreidere fotoverslag van de Piet Oudolftuin bij het museum, de foto’s hierboven smaken naar meer.
  Hartelijke groeten van Zem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *