Moestuinmaandag

De maandag is vanaf nu officieel moestuinmaandag, niet alleen zijn er op maandag allerlei moestuinbloggers actief, maar vanavond begint ook de nieuwe reeks van de moestuin van Wim en vanaf volgende week begint op Nederland 2 Maartens moestuin!  En voor wie dat nog niet genoeg is, is er ook nog groenland en  staan er nog tal van afleveringen van the edible garden op mijn digicorder en is gardeners world op bbc ook weeral begonnen.  Ne mens zou nog geenen tijd meer hebben om in zijnen eigen hof aan de slag te gaan.  En dan moet je hier ook nog komen lezen, want ik ben er ook serieus ingevlogen!  Allereerst kregen mijn witte frambozen wat meer steun, Vervolgens werd er gezaaid en geplant; De patatjes gingen de grond in, zo mochten nog iets langer voorkiemen maar ik wilde ze graag voor de Paas-vakantie, ja weeral!, de grond in; Maar ook ajuinen en sjolot; Artisjokken als je goed kijkt daar rechts op die eerste foto en nen hoop gezaaid; peultjes, radijsjes, snijsla, … ! Heerlijk!!!  Er moest ook al stevig gewied worden maar als het er dan weer netjes bij ligt is het genieten! Vervolgens werd er nog een nieuw thee-planten bakje aangelegd; En werd de bloemenakker ingezaaid, ik was toch bezig hé 😉 Maar ook binnen groet alles goed!  De tomaten zijn allemaal verspeend, zo 3 bakken vol; De voorgezaaide peterselie komt piepen; De courgettes en pompoenen ook; En de kleinbloemige dahlia’s konden ook de grond in; En dan moet me toch nog iets van mijn hart, want dezer dagen kunt ge gene radio meer opzetten of ze proberen u een schuldgevoel aan te praten over het mos in uwe gazon of de bloemekes die daar in staan!  Daar doe ik dus niet aan mee hé, nè, ik voeg er nog wat fotoke’s aan toe se;

21 gedachten over “Moestuinmaandag

 1. “‘k Plantte ne ké patatten, patatten, patatten, “k plantte ne ké patatten, in minen of” Patatten en veel meer is ’t bij jou geworden maar bij het lezen kwam spontaan dit lieke in mijn hoofd(allee, die zin dan, verder ken ik ’t niet ;))
  Kijk al uit naar de oogst én natuurlijk naar de bloemenweide.
  Marian

 2. @Petra; dat zag ik 😉
  @ de biodiverse tuinier; eigenlijk deed ik nog veel meer 😉
  @ Bart; ik vrees ervoor 😉
  @ Zem; ja heerlijk dat de vogels het mos gebruiken voor hun nestje, nog een reden om het gewoon te laten zitten!
  @Bart blijentuin; als die tijm deze winter al niet overleefd heeft dan is toch maar een softieke hoor 😉
  @ Isis; succes
  @Myriam; hihi ik zal eraan denken
  @Kim; merci en welkom hé
  @ fruitberg; duidelijk geen digicorder want eens ingesteld doet die dat vanzelf 🙂
  @Annemiek; met hulp van de kindjes en mijn Madame om eerlijk te zijn!
  @op de boerderij; dat begint morgen hé 😉
  @onder de appelboom; chutney, passata, gebakken tomatensoep; laat maar komen 🙂
  @ Maarten; meci joh, ’t zijn de gewone theedingen; citroenmelisse, Marokkaanse munt, verbena omdat ik dat zelf zo lekker vind en pepermunt, heerlijk!
  @Heidi; dat weet je als je hiervoor leest 😉
  @ Mme boerenerf; da’s zeker!
  @Helena; dat is super leuk!
  @ Menck; het is dan ook geen normaal voorjaar 😉
  @ Helma; een combinatie van vermoeidheid en gewoon laten gaan en dan komt dat vanzelf 😉

 3. Ik vind het geweldig zoals je dit schrijft natuurlijk-rijk hahahaha… en neem me dat maar niet kwalijk. Alleen al de zinsnede “De patatjes gingen de grond in” deed me in de lach schieten whaaaaaa….. Het is gewoon heerlijk om bij je te lezen en ook de mooie foto’s van al je tuinarbeid te kunnen zien.

 4. Wat een bedrijvigheid. ‘k Word er zowaar moe van. 😉
  Riskeert u het al om een bloemenweide in te zaaien? Ik plan zulks rond eind april.

 5. Bloemenakker klinkt echt geweldig! Bedankt voor het tippen van Maartens moestuin. Als je zo doorgaat het hele seizoen moet je wel een super oogst krijgen. Genieten maar!

 6. onze grasmachine is nog niet uit het kot gehaald, en dus kunnen de bloempjes in het gazon ongestoord hun gang gaan. Heerlijk!
  Ik ben ook wel benieuwd wat er allemaal in dat theebakje staat, leuk idee!

 7. Leuk, komt dik in orde jouw moestuin. Ik probeer de leuke ideetjes op te slaan en mee te nemen.

  Wat zet je juist in het thee-hoekje? Mijn vrouw is sterk geïnteresseerd 🙂

 8. Waaw, ziet er keurig uit!
  Wij komen ook heel graag een kijkje nemen met VELT.

 9. je hebt al flink gewerkt in je moestuin, het idee van een theehoekje is wel leuk. We kunnen daar misschien van proeven als we op tuinbezoek komen 😉 ?
  bij ons staat er in onze gazon ook gras tussen het mos en de bloemen, wij vinden dat niet zo erg 😉
  de vroege aardappelen zitten er hier al in, er staan er enkele in de platte bak en die komen al boven

 10. Amai, veel werk verzet! Goed bezig 🙂
  Hier ook veel goesting om eraan te beginnen, maar ’t echte werk zal hier pas voor de paasvakantie zijn, spijtig genoeg..

 11. Flink gewerkt. Ik wist trouwens niet dat de Moestuin van Wim opnieuw gestart is, moet ik eens op letten. Ik kijk vooral nar Gardeners World. En dat mos in de gazon, daar lachen wij eens mee.

 12. zoveel hard labeur!
  ik heb de voorbije twee weken ni zo veel gedaan behalve de zaailingen op de vensterbank water geven en verspenen. maar in de paasvakantie worden er pompoenen en courgettes voorgezaaid. en dan gaan de patatten ook de grond in! en nog een heleboel andere dingen, hopelijk 🙂

 13. Goe gewerkt! Dat theeplanten bakje idee ga ik wel stelen, en omvormen naar een thijmbakje, want die heeft de nattigheid niet overleefd. Als ik door die dakpannen een bedje op hoogte kan maken, zullen hun voeten wat minder nat worden hoop ik.
  Ik deel je gevoel ivm al die brochures en reclame over gestofzuigde gazons. Dit weekend was het hier in de buurt weer een geverticuteer, gerol en gestrooi van jewelste. Wij hebben juist een klein stukje supergroen gazon (met klaverbemester 😉 ) afgereden en voor de rest genoten van een geel speenkruid en mostapijt , verfijnd met hier en daar wat madeliefjes. Laat het gras maar groeien!

 14. Goed om al de leuke tuinprogramma’s nog even onder de aandacht te brengen. Dan kunnen we ook nog eens uitrusten van het tuinwerk.
  Wat is de krent bij jullie in het zuiden al ver. Hier staan de knoppen op uitkomen.
  En zoveel activiteiten rond de moestuin, dat gaat wat opleveren. En precies: wat zou je mos bestrijden; het spul is veel te leuk, hier vliegen de merels met plukken vol in de bek naar hun nestjes.

 15. Ik heb persoonlijk meer last van het gras in mijn mostapijt. Maar daar verkopen ze zeker geen poederke voor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *