Moestuin-geluk

Ik ben echt kweenie hoe content van de moestuin. Ik heb er precies nog nooit zo goed voor gestaan. Al meen ik me precies te herinneren dat ik dat vorig jaar ook gezegd heb. Soit misschien word ik er gewoon beter bedreven in. Qua organisatie deint het hier in ieder geval elk jaar wel uit, alé dat zegt mijn Madame toch. In ieder geval ben ik meer en meer aan het voorzaaien. In het vaak nog onvoorspelbare voorjaar en met onze droge zandgrond geeft dat toch een betere garantie op succes. De tuin werd vorig weekend gefreesd en dus was het dit weekend het ideale moment om uit te planten en te zaaien. Volgende week voorspellen ze immers regen en dan kan die boel allemaal gaan groeien. Zo begon ik er dus aan zaterdag-ochtend;  En al gauw kon ik dus beginnen met het uitplanten. Van de peultjes bijvoorbeeld. Het is wel het tweede zaaisel aangezien het eerste vakkundig werd geroofd door weet ik veel welk dier.  Vervolgens was het de beurt aan een klimmende Oost-Indische kers; En zo ging het dus nog wel eventjes verder; bloemen, rode biet, wortelpeterselie, snijsla, broccoli, venkel en nog een hoop bloemen; Uiteindelijk zag het er dus zo uit; Ook werden er nog heel wat bloemen rechtstreeks gezaaid. Dat gaat weer een feest geven. Ondertussen staan er weeral nieuw bakjes klaar in de serre; En de tomaten en paprika’s doen het ook al zo goed;   Maar ook rondom de moestuin is het puur genieten;  En zo dachten de vlinders er duidelijk ook over;  Ik ben dus meer dan gelukkig!

10 gedachten over “Moestuin-geluk

  1. Je doet me echt denken aan mijn vader zaliger. In de winter was die ook altijd rusteloos en in de lente bloeide hij weer helemaal op en was bijna dag en nacht in zijn tuin te vinden 😉 De zelfgekweekte groenten en fruit die bij ons op tafel kwamen smaakten altijd veel beter als die van uit de winkel.

  2. Het ziet er fantastisch uit daar in de moestuin: en wat een orde!
    Het is veelbelovend allemaal, hopelijk gaat het weer flink meewerken.

  3. Ik bekeek meteovista en bedacht dat ik misschien wel de tomaten hun definitieve plekje zou durven geven. Maar misschien beter het lot niet tarten… Hier gaat het ook goed, we zullen kunnen eten dit seizoen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *