Miljaarde

Al jaren bewaar ik mijn moestuinzaden in een kastje bij ons op de bureau.  Ik ben daar wreed content van, een constante temperatuur, niet te warm, niet te koud.  En ik mag in dat kastje dus volledig mijn goesting doen.  Als het één grote rommelhoop is ben ik de enige die daar last van heeft, ideaal dus!  Maar helaas blijkt nu dat ik dat kastje niet alleen gebruik. Onderaan staat namelijk een gat naar de kelder, waar ook de elecktriciteit binnen komt.  En nu blijkt er een zekere familie piep daar ook hun onderkomen te hebben gevonden.  Nu kijk ik van een muis niet meer op, in de zomer lopen ze zelfs gewoon over ons terras, dat krijg je blijkbaar met een wei naast de deur.  Maar o wee als ze het gemunt hebben op mijn moestuinzaden, ja dan kennen ze me nog niet!  Want tegen mijn zaden, dat is tegen mij hé.  En dus zet ik de grote middelen in.  Zoonlief heeft hier nog wat legergerief liggen en dus stel ik mij sinds gisteren al verdekt op tenijnde ten gepaste tijde een verrassingsaanval in te zetten.  ‘T zal ze leren!  IMG_2554Maar ik wist eigenlijk niet dat die muizen zich ook met politiek bezig houden.  Want ze hebben zich enkel gewaagd aan de Purple Russion en de Germen Head.  Dat het hier gaat om een politiek statement moge duidelijk zijn.  Geen enkele van de andere tomatenzaden werd opgegeten.  Allé dat kan toch geen toeval zijn.  Dat ze de Russen hebben opgegeten daar kan ik nog een uitleg bij verzinnen.  Maar den Duits!?  Of zouden ze het gewoon niet fijn hebben gevonden dat we hen 4 dagen alleen hebben gelaten toen we in Berlijn zaten.  Ach de dutskes, ’t zijn maar kleintjes natuurlijk hé.  Alle ’t is al goed, vergeven en vergeten, maar nie meer hé!

Maar van de wijs laat ik me niet brengen hoor.  De tomaten zijn gewoon gezaaid.  IMG_2556

11 gedachten over “Miljaarde

 1. Ik heb permanent zo een life trap op zolder staan, want de huispitsmuizen houden ons regelmatig wakker 🙂 . In het tuinhuis zitten veldmuizen, maar de grootste ‘vreetzakken’ zijn de ratten. Momenteel zitten er minstens 3 onder het terras en ze doen zich tegoed aan het vogelvoer. Ik ben op zoek naar een manier om ze te laten verhuizen naar de achtertuin. Misschien geurbolletjes?
  Hoeveel soorten tomaten heb je gezaaid?

 2. Ik had in het tuinhuisje in mijn moestuin ook bezoek gehad van een of meer muisjes. Dat ontdekte ik doordat er ineens door het hele tuinhuisje bonen, erwten en zaden lagen. Met schrik in het hart in het wijnkistje gekeken waar ik mijn zaden netjes in gerangschikt had. En ja hoor, meer dan de helft van de zadenzakjes waren stukgebeten en onder in het kistje lagen allerlei zaden door elkaar gemengd. Daar had ik dus niets meer aan. Om thuis op mijn gemak te bekijken welke zaden nog in hun zakjes zaten (en dus nog herkenbaar en bruikbaar waren) nam ik het hele kistje op mijn fiets mee naar huis. Thuisgekomen zetten ik het kistje even in de keuken neer om later die dag de schade op te nemen. Tot mijn verbazing zag ik die avond ineens een muisje rond de TV snuffelen. Nou gun ik ieder levend wezen zijn lol en dus ben ik naar de dierenwinkel gegaan en heb zo’n muizenvalletje gekocht waar de muis levend in kan worden gevangen. En ja hoor, nog dezelfde nacht werd ik wakker van het zenuwachtige gekrab en gespring van het gevangen muisje in het valletje. De dag erna heb ik het muisje in mijn moestuin weer de vrijheid gegund. En de onbruikbare (gemengde) zaden op een schaaltje voor hem klaargezet. En hopelijk leefde het muisje nog lang en gelukkig. Mijn zaden bewaar ik nu in een afsluitbare blikken trommel.

 3. ha ha…ja dat Belgen taaltje he…dat maakt het zo leuk…
  enne allee se , niet te streng zijn he…die diertjes moeten ook eten, maar wel vreselijk toevallig dat ze die uitgezocht hebben….of lag dat onderaan/achteraan?

 4. Hahahahahaha…. echt nie leuk die muizenfamilie aan je zaden te knabbelen maar je verteld het zo leuk. Gelukkig heb je nu gezaaid dus nu zullen ze er geen hapjes meer van nemen hé.

 5. Van bepaalde zaken dienen muisjes af te blijven, dat vind ik ook.
  En hun keuze is, op zijn zachts gezegd, opmerkelijk…
  Hier vind ik wel eens een muizenpoepje: dus ook ik dien alert te blijven!

 6. Misschien kreeg je wel bezoek van Herman Van Rompuy? Die werd toch als grijze muis omschreven. En dat hij Merkel en Poetin rauw lust, is een publiek geheim.

 7. Diezelfde familie eet hier in kleine hapjes mijn sneeuwklokjes op en de mooie jonge bloemen van de Helleborus niger. Blijkbaar zijn de onze niet zo politiek bewust.

 8. ;););)
  Zijn dat die sterke tomatensoorten die buiten kunnen waar je het over hebt die familie piep zo lekker vond.?

  Pst ik heb mijn zaden in een afgesloten plastieken doos. Familie piep die hier in de garage ook al eens een poging doet om te overwinteren kan er niet bij…!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *