De lente komt eraan

Met temperaturen tot 12 graden is het natuurlijk de moment om wakker te worden en richting terras te trekken. Zoiets wil je natuurlijk niet missen. En dus zoemde het sinds afgelopen weekend weer vollen bak bij de eerste krokusjes. Altijd een heugelijk moment als de bijen tevoorschijn komen, dus als het u niet stoort roep ik even uit volle borst; DE LENTE KOMT ERAAN!  IMG_2482 De boerenkrokussen staan nog niet in bloei, maar niet getreurd want bij ons bloeit de krokus tomasianus altijd als eerste en dus kunnen ze daar terecht.  En weet je gisteren tijdens onze looptoer tussen de velden zagen we zelfs de eerste kievit al.  Als u het dus niet erg vindt roep ik nog eens gewoon hetzelfde; DE LENTE KOMT ERAAN!

En dus ben ik niet meer te houden en werd er al ’t een en ’t ander opgeruimd zodat de buxus-bollen weer netjes tot hun recht komen; IMG_2523En de eerste zaaisels van paprika, pepers en aubergines komen ook al uit.  Volgende week eens aan de tomaten beginnen want DE LENTE KOMT ERAAN!!!IMG_2529

15 gedachten over “De lente komt eraan

 1. Ik heb het ook al gehoord, dus heb ik alvast wat schermen geplaatst om de enthousiaste amfibieën te behoeden voor verkeersonheil.
  En vanavond leg ik mijn boontjes, euh sorry, erwtjes te week . Die kunnen dan dit weekend voorgezaaid worden.

 2. Hihi iedereen heeft precies de lente in zijn hoofd, maar inderdaad de winter zal nog wel van zich laten horen, dus een beetje inhouden is de boodschap!

 3. Ik roep mee, maar heb mij ook serieus moeten inhouden.
  Nog veel te vroeg om te gaan rommelen in den hof. De insecten zitten nog allemaal veilig weg in de verdorde en wilde stukken. Dus blijf eraf!

  Bomen snoeien, dat kan dan wel weer. Hier de appelbomen hun snoeibeurt gegeven.

 4. Ik roep mee, doch zij het met enige voorzichtigheid. De eerste zonnestraaltjes maken de lente niet, maar dat de winter zijn laatste scheten aan het laten is, is wel duidelijk. Een tot vrolijkheid stemmend vooruitzicht, zoveel is zeker.

 5. Ik begin ook al in mijn nopjes te komen, veel tekenen in de tuin dat het lenteoffensief eraan komt.

 6. Als je goed voelt, kun je het je verbeelden: de lente is op komst. Vooral als ik de crocusjes zie hierboven – en de eerste in mijn tuin.
  Maar mensen, zet de rem nog een beetje op de activiteiten: vroege vogeltjes zijn voor de poes 😉
  Half maart: dan kun je er pas van uitgaan dat het ergste achter de rug is. Laat de planten nog maar even hun natuurlijke bescherming van blad e.d. houden!
  Al lopen jullie zuiderlingen altijd wel minstens drie weken voor op ons noorderlingen (Friesland).

 7. ja! ik roep mee 🙂 veel bijen heb ik nog niet gezien, maar ik heb er toch tenminste eentje gehoord. ik nam de buxus gisteren ook eens onder handen 🙂 dat ruimt goed op 🙂

 8. Zelfs de vogels tjilpen mee. Zo uitbundig. Zij laten de lente horen, met hun lied…..

 9. Nou, roep dat nog maar niet te hard, want de winter is nog niet voorbij. Voordat je het weet, ligt er zomaar weer een dik pak sneeuw op de aarde, staan de ijsbloemen op de ramen en kun je schaatsen in je vijver. In dit land weet je het maar nooit met het weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *