In de bloemenwei

Een bloemenweide is toch zowat het sumum van iedere wilde tuin-liefhebber!  Bloemen buiten in de wei, ik zien da zo gere!  En dan staan mijn margrieten er dit jaar ook nog eens echt ongelooflijk schoon bij;   En dat onder een stralend zonnetje? Allé de voorbije dagen dan toch, meer moet dat niet zijn hé;   Hier nog wat fluitekruid restanten, ook mooi natuurlijk!En verder op in de tweede bloemenweide staan er meer verschillende soorten door mekaar, maar daarover meer de volgende keer;Moet nie vragen wat een drukte het daar is; zweefvliegen, vlinders, bijen, allerlei vliegen, wantsen en kevers, hommels en bijen, een drukte ja en dat allemaal in mijnen hof!!!  Nog een chance dat ze nie veel lawaat maken!   

14 gedachten over “In de bloemenwei

 1. Ik vind het ook altijd schitterend om te zien al die volle weide de bermen met allerhande bloemen. Gele velden, witte velden en straks weer de bonte bermen mat al die prachtige bloemen. Daar wordt je toch gewoon blij van!
  Ook hier zie ik een hele “blije” serie 🙂

 2. @Menck; merci!
  @Marian; ook merci!
  @the happy five; ooh dat is leuk om horen en graag gedaan 😉
  @fruitberg; succes!
  @de biodiverse tuinier; zekers weten!
  @Mirna; kom maar af 😉
  @Marian; ik heb vorig jaar en het jaar daarvoor erg veel zaad uitgezaaid en dat loont zich eindelijk 🙂
  @zandeik:; thx
  @Veronique; grassen moet je normaal niet zaaien in een bloemenweide, die komen er vanzelf wel in 🙁 Maaien is dan weer wel nodig 🙂 2 keer per jaar; eind juni en ergens in oktober. Tenzij je zoals ik in een stuk ratelaar hebt staan, dan kan je pas maaien als dat zaad helemaal klaar is en dat is pas ergens in juli. Alles na een paar dagen afvoeren is ook erg belangrijk, dit eerste jaar zullen het vooral de éénjarigen zijn die kleur geven! waarschijnlijk moet je dit jaar nog maar één keer maaien en kan hert misschien zelfs op de grootste stand van het grasmaschien. Veel plezier ermee!
  @Godelieve; 🙂
  @Zem; juist ja!
  @Bart; heerlijk toch

 3. Schoon bloemekes en beestjes heb je daar. En inderdaad , het is wel echt een margrietenjaar, ik kom ze tegenwoordig overal in de bermen tegen.

 4. Het weitje ziet er hartveroverend uit. Een waar insectenparadijs en dat is de reden waarom we natuurlijk tuinieren.

 5. Hallo,

  Magnifico,het hartje gaat toch echt popelen hé!! Wij zaaiden 2 weken geleden een bloemenweide, met grassen en allerlei een- en meerjarigen. Wat doe je na het seizoen? Maaien? Groetjes

 6. Prachtig…dit is al het 2e postje wat ik in 2 dagen zie over een prachtig veldje met margrieten, ze hebben het naar hun zin denk ik dit jaar…

 7. Zooooooo mooi! Haha mijn dochter vraagt me al enkele weken een shoot te doen tussen de margrieten! Ik zei het nogal: da lijkt mij daar de perfecte locatie voor vanalles en nog wat!

 8. Ziet er absoluut goed uit. Ik hoop over enkele jaren een vergelijkbaar beeld te hebben in mijn bloemenweide (tje)…

 9. Door het raam kijken, levert me vandaag allesbehalve een vrolijke snoet op. En dus heb ik me maar vol overgave gestort op je zomers aandoende foto’s. Heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *