Hupakee, een bloemenzee!

Omdat ge nooit genoeg bloemekes in uwen hof hebt staan.  Is er gelukkig nog een bloemenweide en een bloemenakker waar ge helemaal uw gangen kunt gaan.  IMG_6874 IMG_6872De bloemenakker, zonder klaprozen die om één of andere reden niet uitgekomen zijn, doeme toch;IMG_6929IMG_6976Met elders ook 2 plantjes slangenkruid ertussen!  Die ik geweldig ga laten uitzaaien, alleen is me nog niet helemaal duidelijk of dat nu een 1,2 of meerjarige plant is.IMG_6913En elders ook oranje bommekes; IMG_6980Maar ook in de borders; paarse malva;IMG_6922Eindelijk dahlia’s bij de vleet;IMG_6909IMG_6903En dan heb je deze verbascums nog niet zien pronken!IMG_6893 Ik wens jullie een fleurige avond, dag en weekend toe!

13 gedachten over “Hupakee, een bloemenzee!

 1. Wat ben ik hier toch jaloers op! stiekem wens ik altijd zo’n mooie bloemenzee in de tuin, maar hier moet nu gekozen worden tussen bloemenzee of groente tuin 🙂

 2. @Marian; schaduw daar moet je inderdaad goed rekening mee houden, maar ook een schaduwtuin kan mooi zijn!
  @Bart; en waarom staat dat dan niet bij u 😉
  @Marthy; 🙂
  @Godelieve; merci
  @onder de appelboom; zo moeilijk is dat niet hoor, gewoon zaaien 😉
  @Els; je geniet volop zo te horen 😉
  @fruitberg; mor allé joh, niet zo wanhopen, de bovenste 2 foto’s is een stuk van de bloemenweide dat pas vorig jaar is ingezaaid, zo lang moet je dus niet wachten hé 😉
  @Zem; graag gedaan, je kan altijd terug komen kijken, dat is goed voor mijn statistieken en voor jou humeur 😉
  @muggenbeet; dat gaat geen enkel probleem zijn, als in elk van die bloemen zaad komt kan ik heel mijnen hof vol zetten 😉
  @Helma; en wij kijken daar elke dag op, moe nie vragen hoe gelukkig wij zijn 😉

 3. Vooral die rijke bloemenzeeën vind ik zo mooi om te zien. Al die kleuren en daar wordt ik echt heel blij van. Wat een rijkdom aan bloemen, geuren en kleuren. Schitterend gewoon!

 4. Dat slangenkruid heeft mijn hart gestolen, probeer deze maar te behouden. Ik zag in de Efteling (bospaviljoen) schitterende combinaties met slangenkruid, ook op de mijnterrils duiken ze op.

 5. Als ik dit zie denk ik aan de weelde van bloemenweides uit mijn kinderjaren. Ik word er helemaal blij van. Schitterend!

 6. Hier komen nu ook enkele bloemetjes in de bloemenweide.
  Maar ’t zal nog jaren duren vooraleer ik zo’n mooie kleurenzee zal hebben, knap

 7. Inderdaad, mijn dahlia’s bloeien ook nog niet. Ze hadden een aarzelende start, werden belaagd door slakken , maar hoera, ik heb er nu een met twee knoppen. Zodra er wat kleur te zien is gaan ze op de foto.

 8. Hupakee, een bloemenzee, zeg wel! En die klaprozen, die komen nog…. denk ik…. hoop doet leven 😉 Kijk er wel van dat die Dahlia’s nu al aan de bloei zijn. Hier gaat ’t allemaal wat trager. Minder zon en schaduwrijke tuin zullen daar wel wat mee te maken hebben.
  Marian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *