Groener wordt het niet!

En dan heb ik het wel degelijk over de tuin of wat dacht u. Echt door die liters regen van de afgelopen periode, zon ik wil zon, ziet alles er super groen uit, het gras en de grassen, de blaadjes aan de bomen echt zo groen heeft het er precies in jaren niet uitgezien. Ik verwacht me dan ook aan een kleur-explosie van jewelste de komende dagen en weken. En dat mag ook wel want met die veel te koude temperaturen hadden de bloemen er echt maar weinig zin in om te beginnen shinen. De grassen in de prairietuin daarentegen wel, die zagen hun kans schoon en ik heb er eigenlijk nooit echt rekening mee gehouden dat die siergrassen zich ook gewoon rijkelijk uitzaaien. Dus vandaar groener dan groen is het dezer dagen of moet je dan zeggen 50 tinten groen. En wie houdt er dan wel van al die regen. Awel de slakken dus. Ik heb ondertussen al minstens 5 potjes van een oosters afhaalrestaurant vol geplukt met slakken. En als je dan eindelijk denkt dat je er vanaf bent dan komen ze gewoon opnieuw. Gisteren ontdekte ik nog dat ze ondertussen mijn dahlia’s ook hebben gevonden! *** beesten! Echt niet normaal hoe ze zich tegoed deden aan verschillende planten, daar wordt je echt niet vrolijk van. Vorig jaar hadden we hier nog een hele familie egels die ons hierbij hielp maar die hebben we vorig jaar naar het opvangcentrum moeten brengen omdat ze vol teken zaten. Ondertussen stuurde ik dus al een beleefd mailtje met de vraag of ze ons niet verder kunnen helpen met een egelfamilie. En ik informeerde maar ineens achter een koppeltje steenuilen, dat zou toch schoon zijn in de boomgaard en vragen staat nog altijd vrij hé. Soit groen met hier en daar toch wat kleur. Go check it out! En vanaf nu gewoon zon en normale temperaturen aub. Zoveel gevraagd is dat toch niet zou ik denken.

Misschien ziet u liever onze voortuin;

Of ons terras onder de heerlijk geurende blauwe, nee dat ga ik niet uitspreken dat woord! Zon!

14 gedachten over “Groener wordt het niet!

 1. Dank je Lies, ik denk dat ik het terug onder controle heb.

 2. Ik heb van die ecologische korrels gekocht, in combinatie met het wegplukken denk ik dat het wel in orde is gekomen!

 3. De fdahlia’s worden hier voor het eerst ook aangevallen, dus ik sta met mijn potje en slakkenkorrels klaar!

 4. De blauwe regen is een stekje dat ik ooit gekregen heb, dus helaas durf ik de juiste naam niet geven. Slakken, voorlopig lukt het me niet om er anders naar te kijken hoor, ze waren gewoon met veel te veel!

 5. Haha slakken! Zwijg me daarvan! Dit jaar heb ik er raar maar waar iets minder. Maar dahlia’s daar moet ik me gewoon niet aan avonturen, geen avance 🤪
  Ik heb de indruk dat de eksters me momenteel helpen in de slakkenverdelging. Dat ze dan af en toe eens een eitje van de kippen stelen, vergeef ik hen gul. 🥰

 6. Eigenlijk is het een geluk dat de mens het weer niet kan beinvloeden…
  anders zouden we wat meemaken vrees ik. Gewoon afwachten tot het gaat zomeren, vandaag was al een goed begin 🙂
  De slakken zijn hier ook een groot probleem… tot nu toe heb ik elke dag een handvol slakken verzopen in cara pils, maar veel haalt het niet uit. Ga eens proberen met blauwe korrels (van bij Aveve). Zou dat helpen ??

 7. Laat ons hopen dat je een gezonde oplossing vindt!
  ’t Ziet er (voor je kijkers) wel prachtig uit!
  Lie(f)s.

 8. Ja, hier in het Noorden zijn de slakken massaal aanwezig.
  We krijgen warmere en droge dagen misschien leggen ze dan het loodje.
  Maar onze tuinen zien er ondanks de slakken prachtig uit, ook in België.
  Gr Jan(Wilde een Tuin)

 9. Ja, overal een heerlijke explosie van groen. En grassen die je tuin gaan overnemen: dat doet hier het parelgras. Ik maak me er maar niet te druk om.
  Hetzelfde geldt voor de slakken, tot nu toe valt het hier mee.
  Het oosterse afhaalrestaurant zal wel blij zijn met jouw eiwitrijke overvloedige oogsten ;-))
  Hartelijke groeten, Zem.

 10. Die blauwe ehh zon is echt prachtig, het zal hemels geuren bij jullie. Die slakken, ja praat me er niet van. Honderden hebben we inmiddels doorgeknipt afgelopen tijd……Ik kan er niet meer lief voor zijn, een acute dood sterven ze, hopelijk zonder pijn……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *