Genieten van eigen tuin

Ik moet mij excuseren. Dit weekend stond het Velt open-tuinen weekend op het programma voor iedereen die maar wat geïnteresseerd is in ecologische tuinen. Maar niet voor ons dus, want dit weekend zaten wij aan zee. We gingen nog eens tipi-kamperen in Vrouwenpolder. En wat hebben we genoten. Het weer viel reuze mee. Maar daarover vertel ik later nog wel eens meer. Een hele inleiding dus om te zeggen dat  er hier in de tuin ook heel wat te beleven valt. Er zijn zo van die vaste eik-momenten in een tuin. En deze periode is er zeker één van. De rozen bloeien prachtig en ook in de prairie komt nu steeds meer kleur. Over mijn rozen heb ik de voorbije jaren al ’t een en ’t ander geschreven. Ondertussen begint het één en ’t ander danige proporties aan te nemen. Zodat het festijn alleen maar groter is.Neem nu deze  ‘l esprit d’ amour, met heelder bossen bloemen staat ie te fleuren. Het is dan ook een top-adresje bij alle bijen uit de buurt. en hieronder de guirlande d’ amour. Hij klimt steeds maar verder in dit boompje! Ook de Kiffsgate klimt op onze garage, en dat doet ie bijzonder goed! Rozen zijn echt een heerlijkheid in de tuin. Maar ik vertelde jullie ook over die andere topper; onze prairie. Waar ik nu al bijzonder fotogenieke plaatjes kan maken. Al zeg ik het zelf. Dat vingerhoedskruid hoort er eigenlijk niet thuis. Maar ach ik vond het best mooi staan. Veel plezier van jullie eigen tuin, dat doe ik dus ook!

12 gedachten over “Genieten van eigen tuin

 1. @Marthy; die is precies erg populair!
  @fruitberg; ik kies bewust voor die enkelvoudige soorten, veel mooier dan die pronkerige toestanden en de bijen vinden dat ook!
  @Lies; absoluut!
  @Lotte; dat doet nochtans ook deugd hoor dat weggaan, dan zie je al het werk niet 😉
  @Willy; dank je
  @Zem; ik had nog andere prairie-foto’s maar die heb ik maar gehouden voor een volgende berichtje 😉 die heb je dus nog tegoed
  @Menck; zo ka je het ook bekijken :O)
  @Marijke; regen hebben we inderdaad nodig, wat de stormschade betreft liggen enkel de zonnebloemen plat!
  @Sofie; dat vervolg ga je zeker krijgen, dank je voor het compliment
  @onder de appelboom; thx
  @Dirk; groeien en bloeien en dan fotookes maken, daar houd ik wel van ja!

 2. Wat een prachtige tuin heb je daar ! ‘k heb zo’n donkerbruin vermoeden dat je tuin een paradijs is voor de natuur en macro fotograaf 🙂
  Je hebt je natuur paradijsje op onze aardbol al laten groeien ! Zalig gewoon

 3. De rozen die jij gekozen hebt, zijn prachtig! Ik hou wel van die enkelvoudige. En bij je prairietuin kan ik nog veel inspiratie opdoen (graag het vervolgverhaal hoor, maar alles op zijn tijd). Vele groeten

 4. Goedemorgen,
  Heerlijke beelden uit je prachtige tuin. Ik hoop dat de storm niet te veel schade heeft aangebracht. Maar ja het hoort bij de natuur. De regen was zeer welkom hier.
  Fijne dag gewenst.

 5. Ik zeg altijd: een tuin zonder rozen is als Frankrijk zonder Fransozen. Knappe foto’s!

 6. Leuke reeks foto’s. De rozen staan er nu inderdaad geweldig bij, en zo’n open roosjes zijn een lust voor ’t oog
  Kiffsgate zal waarschijnlijk geen problemen hebben om je garage te overgroeien,, ’t is de meest groeikrachtige rambler.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *