Een mooie oogst en een nieuw hek

Met het mooie weer van afgelopen zondag was het ideaal om de pompoenen te oogsten. Ik had al wel in het snuitje dat het best weer een goede oogst was. Maar doordat alles zo verspreid en nog deels verstopt zit is het toch altijd even afwachten hoeveel het er effectief zijn. Maar we kunnen gerust zijn. We gaan deze winter geen honger lijden! img_1587 De traditionele hokkaïdo’s zie je hierboven. Die doen het hier altijd goed. Maar ook de butternuts hebben we in grote getalen geoogst. img_1579Verder werden er nog wat structurele werken uitgevoerd. Zo kreeg onze moestuin een nieuwe poort die ik kreeg van de buren. Een nieuwe paal en wat zakken cement en verder heeft me dat niets gekost. Onze moestuin ligt aan de overkant van ’t straat. Het ziet er meer dan goed uit, al zeg ik het zelf.img_1594De serre is ondertussen helemaal leeggemaakt. De laatste tomaten werden geoogst. img_1601De pepers werden geplukt. img_1606En er werd nog bijna een halve kruiwagen paprika’s geplukt. Ondertussen heb ik al heel wel veldsla, winterpostelein en spinazie voorgezaaid. Die kunnen dan binnenkort worden uitgeplant. En zo blijven we weer lekker bezig 😉 img_1599 img_1598

8 gedachten over “Een mooie oogst en een nieuw hek

  1. Amai ni, zo een rijkdom uit je moestuin en serre ! Mijn vader was ook zo’n begenadigd tuinman, die kon ook alles wat je maar wil laten groeien. We moesten zelden naar de winkel gaan voor groenten of fruit 🙂 Ik moet je echt bewonderen, zelf heb ik echt geen groene vingers. Wat wilde bloemen zaaien lukt me maar net 🙂 Btw, dat houten poortje is bijna schilderachtig mooi

  2. Indrukwekkende oogst , wij kregen al en zitbank en een kruiwagen cadeau van de buren, maar tegen een hek zou ik ook geen nee zeggen.

  3. Wat een rijkdom ! Zoveel, en zoveel kleuren… ! Héérlijk… !
    Intussen staat, in mijn ‘snoep’pottentuintje, de winterpostelein al redelijk groot. Lekkere frisse blaadjes…
    Lie(f)s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *