Dood is ook mooi

De wintertijd is ingezet en dat laat zich meteen vertalen in het weer. Met een gure wind en koudere nachten is het even aanpassen. In de tuin verschijnen nu meer en meer dode en afstervende stengels van vaste planten. De grassen nemen een prominentere plaats in. Onbegrijpelijk dat sommige mensen dit nog steeds beschouwen als op te ruimen rommel. Planten kunnen immers zowel dood als levend mooi uitzien. Er verschijnen tal van zaadhoofden tussen de afstervende stengels en zaden. Vaak even karakteristiek als de bloem waaruit ze te voorschijn kwamen. Neem dus de tijd om je herfstborder te bewonderen.

9 gedachten over “Dood is ook mooi

  1. In winter of herfstborders kan je ook heel mooie macrofoto’s maken. De natuur op zijn best in elk seizoen !

  2. Prachtig op de plaat gezet. Mooi om te zien, ook straks in de winter, berijpt en met sneeuw en fijn voor kleine knaagdieren, vogels en insecten. Ik laat alles staan.

  3. Je hebt ook helemaal gelijk Rob want zowel levend a;s dood kan een plant er super uitzien. Je eerste foto vind ik sowieso een plaatje zeg met die ene rode bloem/. Ook de andere zijn heel erg mooi. Ik hou van pluizen en uitgebloeide stels dus dit is dan ook erg leuk om te zien.
    Groet, Helma

  4. Het is precies zoals je zegt.
    Maar toch bevangt me in deze tijd altijd een gevoel van lichte melancholie.
    Hartelijke groet van Zem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *