De lente is losgebarsten

Zo voelt het echt, na die extreme winterse temperaturen zitten we ineens volop in de lente. De tuin zoemt van de bijen en de hommels. De eerste vlinders worden gespot en gisteren-avond zaten er zelfs 2 kikkers op ons terras. Om van de volgels nog maar te zwijgen, wat een heerlijke lente-liedjes zingen die uit volle borst. De tuin ligt gelukkig bezaaid met nectar-bommetjes en de irissen, sneeuwklokjes en de kro-kusjes zitten dan ook vol. Het is bijna onmogelijk om een foto zonder bijen of hommels te nemen. De bijen zijn zo te zien wel vooral honingbijen, met 3 imkers binnen een straal van 500 meter is dat misschien ook niet echt verwonderlijk. Hopelijk laten ze nog genoeg over voor de wilde bijen want die koester ik toch net iets meer. Ik ben elk jaar ook onder de indruk van het aantal hommels dat in het voorjaar ontwaakt en dat lijken er elk jaar meer en meer te worden. Ik denk dat als ik ze zou tellen ik gemakkelijk aan 20 exemplaren kom en dan te bedenken dat die nog een volk moeten stichten. Ik zou zeggen geniet van het werk in de tuin en de insecten en vogels die ons gezelschap houden. Lang leve de lente of zoiets!

18 gedachten over “De lente is losgebarsten

 1. Heerlijk hé, in de Ardennen kom je ook op verschillende plaatsen sneeuwklokjes tegen!

 2. Helemaal met je eens over de krokussen, die cultivars zijn vaak te plomp. De Iris is een; Iris reticulata ‘J.S. Dijt’.

 3. Oh wat mooi, die boerenkrokussen! Ik vind ze veel mooier dan de cultivars.
  En zo fijn dat je al zoveel hommels in de tuin hebt.

  Welke soort iris is die mooie felle paarse?

 4. Wat een verschil met onze tuin, daar bloeien nu alleen nog sneeuwklokjes! Ik was er gisteren een uurtje en zag inderdaad al een aantal hommels op zoek naar nectar! Heerlijk hoor!

 5. Ben toevallig vandaag ook op sneeuwklokjes fotojacht geweest 🙂
  In Wambeek (deelgemeente van Ternat) heb ik er honderden gevonden in een klein bosje.
  Je foto’s van al dat lente geweld mogen er zeker zijn, zalig hé ? 😎

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *