De kro-kusjes zijn er alvast klaar voor

De tuin maakt zich stilaan op voor de lente. Tal van bolgewassen springen uit de grond en dat doet zo’n deugd. Kleur in de tuin, hoe klein ook, heerlijk is het. De ontluikende lente laat je een sprongetje maken en geeft je goesting om aan de slag te gaan. En het voordeel van het vroege voorjaar is dat alles nog stilletjes aan mag gaan, zo heb je meer tijd om te speuren naar al dat moois. Rustig aan de vaste planten bijknippen zodat je van al die bollenpracht niets moet missen. En misschien zijn er nog wat winterwerkjes af te werken. Ik plantte gisteren nog wat haag, de knotwilgen moeten nog geknot, dus ik blijf wel bezig hoor.

Ik ben de laatste tijd helemaal into podcasts. Ik fiets elke dag 16 km heen en terug naar het werk dus dat is ideaal. Ik geniet van de verhalen of het nu gaat over de podkas van Angelo Dorny, tuinierkwartier of de vogelverhalen van Fwiet Fwiet oftewel Begijn Le Bleu. Soms zoek ik ook gewoon op onderwerp over Piet Oudolf bijvoorbeeld, heerlijk om te luisteren of door te zoeken op insecten kwam ik uit bij de podcasts van dierbar. Zo hoorde ik deze ochtend nog eens hoe interessant krokusjes zijn als stuifmeel bron voor bijen en hoe hun bloemvorm ervoor zorgt dat het in de bloem net iets warmer is dan daarbuiten waar bijen hun voordeel mee doen of vernam ik ook dat wilde bijen vele malen efficiënter zijn in het bestuiven dan de honingbijen. Heerlijke weetjes allemaal toch. Mocht je nog een leuke podcast tip hebben shoot maar.

Ondertussen laat ik je even meegenieten van al wat gisteren bloeide in de tuin, jawel de eerste Irissen zijn ook daar! Laat de zon maar schijnen dan hebben de bijen er ook iets aan!

3 gedachten over “De kro-kusjes zijn er alvast klaar voor

  1. Echt, nog niks te zien, hier zijn het er elke dag meer hoor. Acht komt wel zeker, geduld hebben hé.

  2. Gisteren nog eens gaan checken op de plaatsen waar de sneeuwklokjes groeien… maar helaas, nog niets te zien 🙂
    Dan kom ik hier maar wat genieten van je lente foto’s 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *