De boel staat op ontploffen.

Al dat water dat we de voorbije dagen hebben gekregen, de sloot en de regenwaterput zit bomvol. De tuin groeit precies elke dag een beetje meer. Gelukkig heb ik het onkruid de voorbije weken goed bijgehouden. In de prairie staat er al heel wat fraais in bloei, maar ik verwacht dat volgende week/weken het kleurenfestijn echt gaat losbarsten. Er staan heel wat bloemen klaar om te gaan bloeien.  De eerste Heleniums; Geranium ‘Anne Thomson’ is het lagere zusje van ‘Ann Folkard’ met precies dezelfde bloemkleur. De groeiwijze is eerder bossig doordat hij nauwelijks rankt. Dit is Stachys grandiflora ”superba” oftewel ezelsoren, geen idee hoe ze daar op komen 😉
Nog even wachten op deze blauwe kogeldistels en Echinacea, dat beloofd wat te gaan geven!

13 gedachten over “De boel staat op ontploffen.

 1. Zalig gewoon !
  Jij moet zeker niet naar het Keukenhof gaan om prachtige bloemen te zien 🙂

 2. Hier moet er nog veel bloei komen, maar het is inderdaad nu al geweldig.

 3. Ongelooflijk hoe alles gegroeid is, alles is veel groter dan vorig jaar. Ook in de bloemenweide merk ik dat en het bloeit ook veel beter, top dus!

 4. Wat doet regen veel goeds voor de planten!
  Heerlijk voor je nieuwe aanplant.
  Alles krijgt een groeispurt, daar kan handmatig water geven in de afgelopen droge weken niet tegenop.
  Ook hier eindelijk substantiële regen de afgelopen dagen.

 5. Het is de Geranium ‘Anne Thomson’, er zijn ook zoveel soorten!

 6. Inderdaad de tuin verandert zienderogen. Alles is ook veel hoger als andere jaren en dan bedoel ik niet verleden jaar maar voorgaande jaren. Het is echt genieten nu.

 7. Foto drie is mijn favoriet! En ja, hier staat er ook heel wat op ‘ontploffen’… Maar er ontbreekt nog wat zon, ik hoop op vandaag. Op de foto’s van vorig jaar zag ik dat er al veel meer bloeide. Maar toen bleef het water uit… Ik heb het liever zoals nu. Geniet van je tuin Rob, ziet er al geweldig uit en dat mag ook na al je werk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *