Daar is ie dan, de lente!

Er hangt werkelijk lente in de lucht. Je hoort de vogels enthousiast kwetteren, de bijen zoemen en het onkruid groeien, wha, dat rijmt niet alleen, het klopt ook nog eens helemaal. Ineens schiet er vanalles uit de grond, planten beginnen te groeien, maar ook het onkruid schiet plotseling overal op. Tijd om dus ten strijde te gaan! Het onkruid van de oprit werd al een keer weggebrand. Ik ontdekte ook dat de brandnetels wel al te opdringerig oprukken vanuit de wei tot al een stuk in de border. En vorige week dacht ik nog dat ik op een bepaalde plaats in de tuin met zaad had liggen smossen, maar nu herken ik de duizenden zaailingen van de look zonder look, de vlinderkes zullen weer content zijn!!! En als ze echt met teveel zijn, dan eten we ze toch gewoon op! Die brandnetels passen bijvoorbeeld perfect in een lentesoepje! Vorige week maakte ik me nog zorgen dat er voor de bijen en hommels niet zo veel te eten viel in de tuin. Maar nu dat de temperaturen ineens weer wat stijgen floept er vanalles open. Onze roze wolk bijvoorbeeld. Onze hoogstam-amandelboom staat nogal te shinen. Ik mis alleen nog een helderblauwe lucht want dan komen die bloemekes nog beter tot hun recht.  Ook in de bloembakken schiet er ineens allerlei kleur op.  In hoekjes en kantjes kom ik deze paarse dovenetel tegen. De nectar is in trek bij bijen en hommels en in sommige jaren zie ik er zelfs een vlinder neerstrijken. Ook las Ik zonet dat dit een waardplant is voor een nachtvlinder en motten. Ik laat ze dus op de wilde plekjes maar hun gang gaan.  Nog meer bloemen in de wei;en in de heg, want de sleedoorn staat in bloei en daar ben ik toevallig helemaal gek op!

10 gedachten over “Daar is ie dan, de lente!

 1. Ik krijg een brede glimlach als ik je blogje lees en zie 🙂
  Je liefde voor de natuur is echt wel aanstekelijk Rob 😀

 2. Ik geniet, net als jij, met volle teugen van de lente. Daarna volgt de zomer; ben ik geen fan van.

 3. Hopelijk heb je inmiddels van strakblauwe lucht kunnen genieten.
  Ook hier breekt de lente door. Je hoort het aan de vogels, er vliegen citroentjes rond, de tulpjes dik in de knop: heerlijk.
  Prachtig jouw amandelboom en de sleedoorn!
  Hartelijke groet van Zem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *