Werken en genieten

Wat krijg je als het 24°C is.  Niet alleen zoemt en fladdert er dan vanalles; IMG_0017 IMG_0019Maar ook de kinderen worden dan een beetje zot en stonden al snel in hun blootje met water te spelen!  En wij, wij besloten eens een namiddag niet te werken en niet op stap te gaan, maar gewoon lekker te chillen in eigen hof!  Nog een chance dat ik de vrijdag ook thuis was en ik nog het een en ’t ander had gedaan want er moest ook wel gewerkt worden hé.  Niet dat er al vorst voorspeld is maar ja, ge kunt ze ook niet laten liggen hé en dus werden de pompoenen binnengehaald, al was het soms wel wat zoeken aangezien dat Oost-Indisch onkruid de laatste weken wel erg weelderig begon te tieren! IMG_9930Joepie gevonden; IMG_9933En zo hadden we uiteindelijk toch weer een bomvolle kruiwagen; IMG_9943 Het was ook ideaal weer om het gras af te rijden, eigenlijk deed ik dat al s’ woensdags maar het frustrerende met dat warm weer is dat ik gisteren weeral dacht dat ik er gerust nog eens over kon rijden.  Soit dat zal dus moeten wachten want er was nog ander maai-werk.  De bloemenweides gingen plat met de bosmaaier, al liet ik her en der nog wel een paar bloeiende plukjes staan zoals deze;  IMG_9972Ik zag mijn Madame ook al afkomen toen ze zei dat dat eigenlijk wel een schoon bloemeke is, ik voegde daar dus maar snel aan toe dat het niet was voor in een vaasje. Want dat het er nu nog staat om in zaad te komen en voor nog meer bloemen te zorgen, daar leek ze wel oren naar te hebben. Het is in ieder geval flink labeuren hoor zo’n bloemenweide ten eerste hang ik bij het maaien altijd van boven tot onder vol en dan moet alles nog afgevoerd worden en ja ook ik laad de kruiwagen dan al snel veel te vol;   IMG_0023Tijdens het werken zag ik de volgeltjes maar af en aan vliegen op zoek naar allerlei zaden, van de kogeldistel bijvoorbeeld;  IMG_0033Maar de topper blijft natuurlijk deze;  IMG_0045

14 gedachten over “Werken en genieten

 1. @Bart; en dat gras en die bloemen blijven maar groeien, die butternuts heb je inderdaad goed gezien, veel meer dan ik verwacht had.
  @Zem; je hebt je vergist hé, wat een schitterend weer hebben we weer niet gehad 😉
  @thehappyfive, je hebt gelijk zo af en toe moet je de boel de boel laten en gewoon genieten 😉
  @fruitberg; daar was het ook het weer voor 😉
  @Menck; ik heb gisteren nog die pagina geliked op facebook; tuinieren is mijn hobby 😉
  @Bart blijentuin, oei nog meer werk, ik ben juist terug uit kongé
  @Heidi; jullie hebben het weer getroffen
  @Marian; wat een enthousiasme, o wat fijn!!!
  @Janneke; mijn bloemenweide doet het elk jaar beter dus het is het werk zeker waard 😉
  @De biodiverse; en ik maar elk jaar kalk strooien zoals je me hebt aanbevolen maar voorlopig nog niks, nada, noppes ja!!!
  @Annemiek en Godelieve; merciekes!
  @Helma; je mag gerust zeggen dat er vlekjes op mijn lens zitten hoor, de doeme 😉

 2. Zo blijf je dus lekker bezig in eigen hof maar het is ook echt een schitterend hof!
  Nog een groot aantal pompoenen voor de soep of chutney en je foto’s van de zweefvlieg vind ik ook werkelijk heel mooi om te zien!
  Groet, Helma

 3. Mjamme – zie ik daar ook Butternuts in die kruiwagen? Dat zijn de lekkerste!
  En ik zie ook dat er ernstig gewerkt wordt aan de verschraling van het bloemenweitje. Doe zo voort! Misschien komen daar ooit orchideetjes van 😉

 4. Wat een flink aantal pompoenen, ik zie de heerlijke pompoensoep en andere lekkere schotels al voor me.
  Een bloemenweide is niet zo simpel als het lijkt, er gaat heel wat werk inzitten om het mooi te krijgen en te houden. Maar allé, het is gemaaid, de kruiwagen lekker vol en nu afwachten tot volgend jaar.

 5. Sjieke Dahlia’s in je vorige post en deze post, tja, wat kan ik daar meer over zeggen dan, wow, wat een tuin én moestuin én bloemenweide!!! Heerlijk! Wou dat ik onze tuin kon omtoveren in iets gelijkaardigs als bij jou 😉

 6. wij reden vrijdag ’t gras af, en deden zaterdagmiddag van verjaardagsfeest. Buiten, op ’t terras, en iedereen deed met plezier een wandelingske in de tuin. Zalig, zo’n nazomerdagen zonder “ik moet nog…”

 7. Amai, Prince verbleekt bij dat paars met het zweefvliegje. Jullie hebben letterlijk een berg verzet dit weekend. De pompoenen moet ik nog oogsten en ook bij ons ligt er nog ergens een moestuin onder de Oost-Indische kers. Maar momenteel houdt een corsa uit ’98 mij bezig (eerste wagen van de jongste zoon), die moet nog wat opgeknapt worden. Trouwens, ik weet niet op je onlangs nog op m’n blog bent langs geweest, daar staat nog wat werk voor jullie te wachten 😉 (met dank aan Menck)

 8. Vandaag is de herfst anders wel zéér uitgesproken aanwezig. De flora wordt hier momenteel bijzonder ruw dooreengeschud. Prijs je gelukkig dat je werkzaamheden achter de rug zijn. 😉
  Overigens: wérk jij in de tuin? Ik niet; ik beoefen een hobby. Hà!

 9. Ik heb van het weer bijzonder weinig geprofiteerd, maar hard gewerkt in de tuin. Maar ’t was een perfecte afsluiter, laat het nu maar wat kouder worden

 10. Awel, wij hebben de boel de boel gelaten afgelopen weekend.
  Eindelijk een weekend vrij, de kindjes zondagnamiddag weg, dus hebben mama en papa het er eens goed van genomen.
  Kmoe zeggen, er mogen nog wel van die weekendjes komen!
  En zoals altijd, uw foto’s zijn weeral subliem en doen me hier boeink weer naar een kom butternut soep grijpen. Weliswaar niet zelf geteeld, maar vers gekocht bij de sociale werkplaats/bio-boerderij op de markt. Dat telt toch ook hé 🙂

 11. Dit was wel het laatste “schijn-zomerse” blogje, denk ik. Vandaag regen en storm.
  Hier doet de O.I kers ook al zo wild.

 12. Het is zelfs zo’n danig goed weer geweest de laatste tijd dat mijn bloemenweide stilaan aan een derde maaibeurt toe is, zo goed is dat allemaal nog gegroeid. Enne…. zie ik daar butternut pompoenen? Mmmmm!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *