Welkom in de tomatenjungle

Wat gaan de tomaten goed dit jaar! IMG_8513We genieten haast elke dag van tomatensoep, slaatjes met tomaten, tomatensaus en maakten ook al passata, momenteel een hit via de zoekmachines, olé!  En lekker dat dat allemaal is!  En het ziet er naar uit dat we zo nog wel enkele weken kunnen doorgaan!  De ene dag plukken we een kruiwagentje vol;  IMG_86012 dagen later weeral een mandje vol; IMG_8615Van al die verschillende smaken, kleuren en vormen alleen al word ik hartstikke vrolijk! En zo vol smaak en zo vol vruchtvlees, je weet niet wat je mist als je zelf geen tomaten hebt staan.

Mijn serre staat met 72 planten aardig vol.  Het lijkt wel op een echte jungle! Hoog tijd om nog eens de snoeischaar boven te halen en al het overtollige weg te knippen.  En dan staan daar ook nog komkommers en peperkes tussen.  De paprika’s staan buiten en zal ik een andere keer wel eens laten zien.  Ik schreef het al, welkom in de tomatenjungle;  IMG_8800 IMG_8812 IMG_8826 IMG_8817 IMG_8808 IMG_8819 IMG_8833 IMG_8813 IMG_8814 En deze mag lekker overrijp worden om zaad van te winnen.IMG_8821Wil je nog meer over mijn tomaten weten, kijk dan eens hier!

6 gedachten over “Welkom in de tomatenjungle

  1. Ik wist dat er heel veel verschillende tomaten waren maar zoveel verschillende bij elkaar had ik eigenlijk nog nooit gezien 🙂 Wat een mooi gezicht en wat een rijkdom!
    Smakelijk eten met al dat lekker wat je ervan maakt 🙂

  2. Dat ziet er meer dan overdadig uit! Wat een weelde en rijkdom in die kas.
    En dan kwam ik gisteren aanzetten met de eerste tien, rood geworden kerstomaatjes: van buiten uit de pot geplukt. En daar was ik ook al zo blij mee 😉

  3. Heerlijk, hè? En wat een reuzenoogst!
    Onze tomaten”jungle” is niet meer sinds vandaag. En ook al gebeurde de kweek niet op eigen bodem, toch zal hij erg gemist worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *