Wat een wolk van een lente

De lente verrast me telkens weer. Ineens schiet alles in bloei, krijgen de bomen en struiken nieuwe blaadjes, begint het onkruid als zot te groeien (dat is wel minder natuurlijk) en verandert het ene na het andere plekje in een kleurenpalet waar ik op voorhand nog niet eens van had kunnen dromen dat het er zo mooi uit zou zien! Echt waar de lente dat is toch het meest sprankelende en verrassende seizoen dat er bestaat. Het ene bloemeke na het andere komt in bloei en voor je het weet is het weer vervangen door iets anders. Soms denk ik wel eens ben ik nu raar, dat ik wild word van al die bloesems, van fladderende vlinders, van fluitende vogeltjes druk in de weer met het maken van een nest of het zoeken van een partner. Echt verwonderd kan ik dan staan kijken. De natuur zit gewoonweg prachtig in elkaar, als je het wilt zien tenminste. En verrast me telkens weer. Neem nu deze combinatie, geheel spontaan te voorschijn gekomen; Of in de prairie steken deze tulpen mooi af.   Of wat dacht je van dit; De heg en de fruitbomen met hun bloesems spelen nu echt hun favorietenrol uit; Maar we moeten natuurlijk ook al vooruit denken. En zodoende werd vrijdag voor de regenbuien de bloemenakker ingezaaid. Dat gaat weer een festijn geven!Mengen met wit zand;  En dan zaaien maar;

 

9 gedachten over “Wat een wolk van een lente

  1. In de lente begint het echte leven terug open te bloeien. Veel mensen hebben dezelfde mening over dit seizoen als jij denk ik. In de winter is het te koud, in de zomer te warm, in de herfst te nat. Maar de lente… jaaa! 🙂

  2. Heel herkenbaar, die verrassing elk jaar weer. Ik denk dan altijd weer: het is echt het mooiste seizoen (al denk ik dat dan ook weer in de zomer, de herfst, enz. 🙂 ) Zaai jij je bloemenakker nu al in? Heb je dan niet veel netels en andere (on)kruiden die mee opduiken en de bloemen verdrukken?

  3. Ja, dezelfde verbazing, die jij beschrijft, is ook mijn deel: elk voorjaar weer!
    Het mooiste, meest optimistische seizoen. Heerlijk.
    Die tweede foto vind ik zo leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *