Wat een lente!

Het is altijd gevaarlijk om zoiets hardop te roepen. Maar toch kan ik het niet laten. Wat een heerlijk zonnetje is me dat en we krijgen blijkbaar de komende dagen nog meer van dat, olé, olé! Hopelijk krijgen we dan wel weer niet zoals vorig jaar ineens weer super late vorst, nee ik stel voor dat we gewoon op dit elan blijven verdergaan. Al moet ik wel zeggen dat het me nu wel ineens heel snel gaat. Er zijn hier nog wat binnenwerkjes af te werken en ondertussen ben ik ook buiten volop bezig om onze voortuin plantklaar te krijgen tegen ergens april. Daar horen ook nog wat infrastructuurwerkjes bij zoals een nieuwe brievenbus, nieuwe paadjes, kortom ik ben weer met 100 dingen tegelijk bezig. Morgen komen ze hier de boomstronken eruit frezen en kunnen we weer verder. Nu ben ik niet de enige die buiten zo bedrijvig bezig is. Ik zag koolmezen af en aanvliegen met nestmateriaal, hommels en bijen die zich tegoed doen aan nectar en stuifmeel en de eerste vlinders. Kortom mij hoor je niet klagen hoor! En dan fleurt de tuin ook nog eens helemaal op met tal van sneeuwklokjes, kro-kusjes en Helleborussen. En zelfs de eerste Iris stond zonet open! Tuinieren is een feest! 

10 gedachten over “Wat een lente!

 1. Vandaag (lees zondag) voelde het ook echt als lente en als ik de weerberichten mag geloven dan wordt het morgen en dinsdag nog een stuk warmer.
  Of we dit houden weet ik nog niet maar je blog ziet er in ieder geval wel heel mooi lenteachtige uit 🙂

  Groet, Helma

 2. Die foto’s jong, prachtig! Ik heb er ook een dubbel gevoel bij. Het doet zo deugd maar vertrouw het niet helemaal. Nu tuinieren, voelt als iets ondeugends : wanneer gaan we op de vingers getikt worden?
  Spannend hè…?

 3. Heerlijk weer is het, hoewel gister en vandaag wat koeler. (Althans hier in het noorden) Maar de lente zit in de lucht, de vogels hebben er zin in.
  #teamlente

 4. Prachtige beelden van een vreemd, vroeg voorjaar op een moment, dat het eigenlijk winter moest zijn. Ik vertrouw het pas, als het eind maart nog niet vriest 😉
  Hartelijke groeten, Zem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *