Voor het bloemenfestijn helemaal losbarst

Jullie weten wel dat ik een voorliefde heb voor wilde bloemen. En die komen natuurlijk nergens beter tot hun recht dan in een bloemenweide. Heerlijk vind ik dat een stukje puur natuur. Op deze moment staan er allerlei bloemen klaar om te gaan bloeien zoals margrieten, knoopkruid, akkermelkdistels, om er maar enkele te noemen. Maar als volgende week de temperaturen weer gaan stijgen dan gaat het daar zeker en vast boomen. Momenteel overheerst het fluitekruid. Alhoewel ik dat toch wat binnen de perken probeer te houden door tijdig zaaddozen weg te knippen, want voor je het weet staat alles vol fluitekruid. Maar ook andere bloemen laten zich al zien zoals de boterbloemen, dagkoekoeksbloemen, wilde geranium, … . Maar loop anders even mee; 

11 gedachten over “Voor het bloemenfestijn helemaal losbarst

 1. Ooh jullie ook een bloemenweide, dat wil ik volgen! Ik ben er al gras aan het uittrekken anders zaait dat zich weer veel te sterk uit, dus laat je niets wijsmaken dat je er geen werk aan hebt 😉

 2. Mooi. Ik houd zo van fluitenkruid. Heb het ook in een vaas gezet. Prachtig spul.

  Onze ingezaaide bloemenweide is nog niet aan bloeien toe. Die moet eerst nog wat groeien. Nogal frisjes geweest hier.

 3. Prachtig, deze wilde bloemenzee. Ik hou ook erg van de wilde bloeiende planten.
  Het wordt de komende tijd alleen nog maar mooier!
  Hartelijke groeten van Zem.

 4. Zo mooi! Mijn bloemenweide gaat binnenkort ook boomen. Ik heb vorig najaar wat bedrog gedaan want inzaaien op de plaats zelf, daar kwam niks van. Ik heb gezaaid in de moestuin en die wat grotere plantjes overgeplant in de bloemenweide. Knoopkruid, beemdkroon, Sint-Janskruid, duizendblad, margrieten, … het komt eraan!

 5. Hallo Rob,

  Wat een bloemenweelde!! En inderdaad gaat volgens mij ook alles los als de temperaturen gaan stijgen.
  Heerlijk weekend gewenst.
  Bloemige groetjes Marijke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *