Vlinderparadijs

En dan vergat ik nog bijna te zeggen dat de Haute-Provence, een echt vlinderparadijs is. Doordat het gelegen is op de grens van de Provence met de hogergelegen Alpen komen beide soorten vlinders ervoor. In de buurt is een vlindertuin waar al 300 verschillende soorten vlinders werden gezien!!! Maar op de camping kom je er ook al veel tegen doordat er veel wilde bloemen staan en er speciaal een grote bloemenweide werd ingezaaid.

9 gedachten over “Vlinderparadijs

 1. @Marian; geniet ervan, gelijk heb je!
  @Helma en Marijke; dank je wel

 2. Wat een geweldig mooie foto’s heb je genomen.
  Een heerlijke dag gewenst.

 3. Op deze vlinders kan ik best wel even jaloers worden. De foto’s dan hé bedoel ik hihi…… Daar lijken wel veel meer vlinders te vliegen dan hier. Je hebt er hele mooie foto’s van gemaakt.

 4. Prachtige vlinderfotos heb je gemaakt. Ik zit gewoon in mijn tuintje te genieten van alle vlinders, lekker rustig…..geen uren rijden……maar toch veel vlinders. Heerlijk vinden we dit.

 5. @Heidi, sinds wij terug zijn van verlof heb ik hier toch ook al heel wat gespot, hopelijk komen ze bij jou ook nog aanwaaien 😉
  @Elisa; thx
  @Thea; ’t was er gewoon te warm om rond te vliegen 😉
  @de fruitberg; de volgende keer nog iets verder rijden 🙂

 6. Ik zat vorige week in de Gard, koningspages fladderden er met tientallen over de weiden. Verder een vlinder die wat weg heeft van de tweede foto in deze reeks, die fruit at (steeds te zien op de rijpe vijgen), maar de soortenrijkheid waar jij gewag van maakt ben ik er niet tegengekomen.

 7. Wauw..en je hebt er prachtige foto’s van gemaakt. Ook een hele kunst, want meestal blijven ze niet stil zitten!!

  Ik zie er hier nog steeds erg weinig….zo jammer!

 8. Waw, zo’n mooie foto’s! Ik vind het (hier) dit jaar opvallend hoe weinig vlinders er zijn, zelfs nu er zoveel bloeit en de zon zo van de partij is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *