Tussen storm en regenbuien door

Terwijl ik dit schrijf is het buiten echt hondeweer. We krijgen de zoveelste storm over ons heen, nog een geluk dat ze die alfabetisch een naam geven, dan kunnen we de tel tenminste bijhouden. Maartse buien,maar dan in februari. Ik moet er u waarschijnlijk niets over vertellen. Nochtans zijn de temperaturen zo zacht dat de lente niet te stoppen valt, de eerste slanke sleutelbloemen staan al open, de eerste bosanemoontjes,  het speenkruid schiet op, de kievitten heb ik al een paar weken geleden voor het eerst gehoord, de meidoorn krijgt al blaadjes, de merel zong deze ochtend nog zijn vrolijk lenteliedje en er staan al heel wat bloemknoppen klaar op de fruitbomen en het onkruid, tja dat wil natuurlijk niet onderdoen. Gelukkig was het gisteren een droge dag en ging ik dat onkruid dus maar eens voor de eerste keer dit jaar te lijf. En eens je onkruid ziet, blijf je onkruid zien natuurlijk. Als we de regen even wegdenken moet ik toegeven dat het buiten best een fleurige boel is met al die bolgewassen en Helleborussen, zoals deze ericsmithii ‘Piroutte’ PBR.  Ook al is het met de wind niet altijd simpel scherpe foto’s te maken. En krijg je zoeits als dit bijvoorbeeld; Maar gelukkig pakken deze krokusjes, Euphorbia characias ‘Black Pearl’ en Irissen wel mooi op de foto. 

14 gedachten over “Tussen storm en regenbuien door

  1. Yep! De andere soorten die ik heb staan bloeien ondertussen ook allemaal!

  2. Oei opgegeten waarschijnlijk dan? Jammer want het zzijn inderdaad schoontjes!

  3. Hihi ik was nog even aan het twijfelen om die er tussen te zetten, fijn dat het gesmaakt wordt.

  4. Die Iris reticulata is echt wel een topper in je tuin. Hier zijn ze verdwenen na een tijdje maar het zijn echt hebbedingetjes. Dat blauw valt in de lente echt schoon op.

  5. Goedemorgen Rob,
    We hebben allemaal last van het vervelende weer. Knap dat je nog een Krokus recht heb kunnen fotograferen. Ik ben jaloers op je prachtige Irissen. Bij mij komen ze nooit terug helaas. Nog effe doorbijten het mooie (echte) lenteweer zal nu toch echt wel eens gaan komen.
    Fijne dag gewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *