‘T is weer rozentijd

De rozen domineren momenteel onze achtertuin. Neem nu onze Guirlande d’ amour, deze klimmer groeit in een gouden regen boompje. Maar wat een bloemenpracht vertoont hij weer dit jaar. Elke keer hou ik dan ook mijn hart vast want hoe lang gaat dat boompje al dat gewicht blijven trotseren. Ik hoop nog heel lang, hout vastpakken en duimen maar, ja ook jij daar!

Op deze laatste foto ontdek je nog 2 andere rozen. Rechts naast dat haagje de Rosa Bukavu en achter de guirlande d’ amour zie je net ernaast de Kiftsgate, deze rambler groeit tegen onze garage helemaal het dak op!

Hier nog een ander roosje, waarvan ik de naam nog eens moet opzoeken. En zoals je ziet is het weer een enkelvoudige roos, goed voor de bijen en hommels.

En als laatste de Kiftsgate dus, wat een enorme klimmer!

9 gedachten over “‘T is weer rozentijd

  1. Onze rozenstruik die tegen onze voorgevel aangroeit heeft het vorige week begeven…we hebben het geweten, amai ni ! Rozentakken hebben heel venijnige stekels , dat hebben we ondervonden. Jouw tuin die mag zeker gezien worden !

  2. Het is Rosa filipes ‘Kiftsgate’, met een ’t’ dus. Altijd belangrijk mochten er potentiële rozenspeurders komen lezen en wat opzoekwerk willen verrichten. 😉
    Te onzent heeft deze naarstige jongen gans het schaduwterras ingepalmd. Hij staat nu pas op het punt te gaan bloeien, later dan bij jou.

    De onbekende enkelvoudige roos lijkt mij Rosa ‘Rush’.

  3. Gelijkaardige taferelen hier, maar omdat ik na al die jaren er nog steeds niet in geslaagd ben mijn rozen bij naam te noemen blijft ik een haat/liefde verhouding met ze hebben. Hoewel de relatie betert met de jaren, ik eet ze al eens op, verwerk de blaadjes in tisanes , slaatjes, pot-pourri’s en zeep, oogst de botttels enz . En dat de geiten er zo dol op zijn helpt me om de meest onstuimige exemplaren al eens sneller een knipbeurt te geven waardoor de jonge scheuten niet de kans krijgen me aan te vallen. Wel is er een oude appelboom gesneuveld onder hun gewicht , maar die was er al slecht aan toe en de resten van de boom vormen nog steeds een steun.

  4. Het is inderdaad rozentijd. Guirlande d’amour is hier een paar keer bijna aangekocht, maar ik heb tot nu toe altijd op het laatste moment voor een andere roos gekozen. Is wel een hele mooie.
    Ik hoop ook voor jou dat die Gouden regen dat nog lang uithoudt. Ik heb wel eens gehoord/ gelezen van gevallen waar een rambler uit een boom dondert (of de boom het dus begeeft). Het opkuiswerk blijkt met name zeer vervelend te zijn, een hoge berg rozentakken vol scherpe stekels die je mag wegwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *