Regen, voor de tuin een zegen

Tja, dat is van weer ineens wel iets helemaal anders. Herfstbuien, hagel, wind. De tuin vindt al die regen natuurlijk geweldig en had het ook echt nodig. Ik had de voorbije weken al enkele keren zitten sproeien. Dus dat scheelt weeral een hoop werk. Gelukkig had ik nog een resem schoon-weer fotokes getrokken waarvan sommige alweer gedateerd zijn. Zo snel gaat het in de tuin. Maar dat is nu toch net het leuke ervan. Volgende week als het terug warmer en zonniger wordt schieten er vanzelf weeral andere planten in bloei of de lucht in en daar zitten elk jaar weer verrassingen bij. Omdat je planten vergeten bent of omdat er dingen zichzelf uitgezaaid hebben in een combinatie die je zelf nog niet eens had kunnen bedenken. Tuinieren verveelt nooit als je het mij vraagt! En om dat kracht bij te zetten nog wat fotokes. Enjoy! In onze bloemenweide is er een geweldig leuke combinatie ontstaan. Het witte fluitekruid en daartussen blauwe hyacinten.

In de boomgaard stonden de appelbomen heerlijk te geuren. Ons eigen appelsap is ondertussen al op, dus dat komt geweldig goed uit dat er minstens driedubbel zoveel bloesems zijn.

Oh ja dat is waar, onze pallet banken werden ook uitgebreid. Daar zoom ik een volgende keer nog wel een sop in. Op deze foto is er nu net een groot gat te zien in de heg terwijl wij ondertussen eigenlijk wel behoorlijk afgesloten zitten. Hier met heerlijk geurende meidoorn.

Tijd om iets lekkers te eten misschien. We zijn onze vriezer aan het leeg-eten en daar zaten nog wat knoezels in. Wat googelen leverde deze dagelijkse kost taart op, heerlijk!

Afsluiten doe ik graag met deze close up foto;

9 gedachten over “Regen, voor de tuin een zegen

 1. Dat zijn oorwormenpotjes gevuld met stro. Oorwormen zijn hele nuttige beestjes en eten heel wat vervelende insecten op. Op deze manier heb ik ze waar ik ze hebben wil.

 2. Mooie foto van de ontluikende varen. De regen heeft inderdaad veel goed gemaakt, was broodnodig.

 3. Nu vraag ik me af wat die omgekeerde bloempotten , vastgehangen met een touw aan je bomen hangen te doen ?
  Is dat tegen insecten ofzo ?

 4. Moet het niet knoesels zijn ipv knoezels? In Limburg zeggen ze trouwens kroezels 😉
  Leuke foto’s

 5. knoezels zijn kruisbessen of stekelbessen! zo weeral een mysterie opgelost 🙂

 6. Even gezocht op dat woord. Volgens Google is het: “Het uitsteeksel aan beide kanten van de enkel”.
  Qué?

 7. De regen was meer dan welkom! Alles floreert als nooit tevoren.

  Enne… wat zijn knoezels? Nog nooit van gehoord, eigenlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *