Paira daiza, sprookjesachtig dierenparadijs

Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik niet echt voor dierentuinen ben. Al die opgesloten dieren in soms kleine kooien spreekt me niet echt aan. Toen mijn schoonouders een paar weekends geleden voorstelden om naar paira daiza te gaan was ik dus niet echt enthousiast. De kinderen des te meer en dan schuif je je eigen bedenkingen aan de kant. En ik moet zeggen dat ik behoorlijk onder de indruk was. Vooral omdat het veel meer is dan een dierentuin. Het lijkt soms wel een sprookje. Kijk zelf maar; IMG_5741 IMG_5816 IMG_5817 IMG_5829 IMG_5796 IMG_5781 IMG_5794 IMG_5790 IMG_5740 IMG_5759 IMG_5882 IMG_5856IMG_5852 Als bedenking wil ik nog meegeven dat ik nog nooit een park heb gezien waar zo geïnvesteerd word. Het lijkt op sommige plaatsen dan ook op een bouwwerf. En dat het er op mooie dagen erg druk kan zijn. Kom dus zeker goed op tijd.

7 gedachten over “Paira daiza, sprookjesachtig dierenparadijs

 1. Ik hou ook niet van dieren in een kooitje maar deze dieren hebben gelukkig nog wel de ‘ruimte’. Prachtige platen laat je zien.

 2. @Jan; dat ligt dicht bij Bergen, in Wallonië dus, voor ons wat het ook meer dan 1,5u rijden
  @Thomas; Mark Coecke zijn geld zit er ook voor iets tussen heb ik me laten vertellen 😉
  @fruitberg; dat denk ik ook, qua promo kan dat tellen!
  @Bart; voor jullie is het dan ook niet zo ver, lang geleden ben ik er met het werk ook geweest en van toen herinner ik me vooral de vogels
  @Marian; gewoon doen hé

 3. Inderdaad een bijzonder mooi park. Mijn eerste bezoek, ondertussen al zo’n acht jaar geleden was een echte openbaring. Vooral de indrukwekkende oude bomen zijn toen blijven hangen. Sindsdien af en toe terug geweest, om telkens iets nieuws te ontdekken, zoals het aquaria-gebouw (vanaf nu vaste prik bij een bezoek), of de vleermuizengrot.

 4. Ik heb het een tijdje geleden bezocht en was ook onder de indruk van wat er allemaal staat, gaande van eeuwenoude gebouwen (zelfs een toren uit de 12de eeuw) tot modernere bouwstijlen van over heel de wereld waar men duidelijk niet op een euro gekeken heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *