Ongezien

Normaal gezien zijn wij in deze tijd van het jaar omsingeld door mono-cultuur maïs-akkers. Maar dit jaar dus niet. Want door het natte voorjaar kunnen we er nog gemakkelijk overheen kijken. Deze foto werd genomen in het straatje dat zo’n 700 meter achter ons huis loopt. En zoals je kan zien doen de wilgen het uitstekend. Een paar jaar geleden wat stokken in de grond gestoken. En nu vormt het al een duidelijk scherm. Die hadden natuurlijk geen last van het natte voorjaar. IMG_0459Elders in de tuin zijn er helaas wel problemen. 3 hoogstamfruitbomen hebben er peins ik het loodje bij gelegd. Ook van onze frambozenhaag van zo’n 12 meter lang schieten enkel nog maar wat dode takken over. En dan zijn er nog een 3 spirea struiken en een 5 tal grote bossen Ribes Sanguineum die er ook bruin en verdord bijstaan.IMG_9725 Spijtig maar helaas. IMG_0459

5 gedachten over “Ongezien

  1. Zou dat echt van de regen zijn? Ik had er vorig jaar al een paar die plots bruin en verdord waren (zelfs mijn hamamelis) en dit jaar nog een heleboel. Ik weet het aan een soort ‘ziekte’. Want het zet zich echt wel voort op dezelfde plek.

  2. Bij ons is er ook van alles dood gegaan, hier door de droogte.
    Wij hebben hard regen nodig in het Hoge Noorden.
    Zo te horen zijn er in verschillende tuinen problemen.
    Gr Jan (Wilde een Tuin)

  3. Dat ene eeuwige maïsveldje naast onze deur staat er toch wat hoger dan bij jullie en ook de maïs in eigen tuin doet het fantastisch. Slachtoffers zijn er ook gevallen hoor, twee spirea’s staan er belabberd bij , maar zijn volgens mij nog niet ten dode opgeschreven. Ik heb wel mijn twijfels over een kerria japonica en dan nog een met enkelvoudige bloemen. Het ergste vind ik het dat twee hazelaars het hebben laten afweten, maar of dat door de regen komt weet ik niet, omdat er eentje het vorig jaar ook al had en toen dacht ik juist dat het door de droogte kwam. Tja het hoort er nu eenmaal bij vrees ik.

  4. Ai, dat is jammer. Bij mij heeft een sering het leven gelaten. Ik denk van de winter al een knauw gehad en nu helemaal dor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *