Meer Dutch Dreams

De Dutch wave, ik kan er maar niet genoeg krijgen. In augustus bezochten we nog de privé-tuin van Piet en Anja Oudolf in Hummelo. Dat kan u allemaal nog eens rustig nalezen hier en hier. Of nog beter ga het zelf bekijken nog tot 27 oktober, en geloof me dat zal indruk maken! Vorig jaar bezochten we de Jakobstuin, ook meer dan een bezoek waard.

Op mijn verlanglijstje van nog te bezoeken tuinen staat; de Vlinderhof in Utrecht en het goede nieuws is dat we eind deze maand een weekendje naar Utrecht gaan!

2 weekends geleden brachten we een bezoek aan de kasteeltuin in Geldrop.  In deze historische ommuurde tuin wordt volop geëxperimenteerd en dat zie je . Zo zie je heel wat klassieke elementen die dan weer een verrassende Dutch wave touch krijgen in combinatie met grassen, vaste planten en éénjarigen. De historische gebouwen, fruitbomen in leivormen, een schitterende oranjerie geven het geheel meteen heel veel uitstraling en karakter. Op het eerste zicht toont de tuin wat druk aan, het lijkt alsof er overal fleurige bloemen met de aandacht gaan lopen. Ik had dan ook even tijd nodig om de tuin helemaal in me op te nemen. Maar eens je dat stadia bent gepasseerd zie je heerlijke combinaties en val je van de ene verbazing in de andere. Ik zou zeggen geniet maar even mee (pshet was een zonnige dag, dus om te fotograferen niet helemaal optimaal);     

13 gedachten over “Meer Dutch Dreams

 1. Bedwelmend mooi !
  Zo’n “prairietuin” heb ik nog nooit gezien .
  Volgend jaar ben ik met pensioen, ik weet al een paar leuke uitstapjes om te doen 🙂

 2. Mijn vader had het artikel gelukkig uitgescheurd. Hop daarheen zou ik zeggen!

 3. Dag Lieve, dan moet ik eens op zoek gaan naar foto’s van jou prairie op je blog!

 4. Dank je Zem. Heb ik nuweer prairietuinen geschreven als het gaat over Piet Oudolf?

 5. Piet Oudolf wil overigens niet dat zijn tuinen prairietuinen worden genoemd….
  Maar wat een prachtige tuin daar bij dat kasteel van Geldrop! Heel afwisselend en de Dutch wave is duidelijk herkenbaar. Ik heb genoten van all foto’s.
  Hartelijke groeten van Zem.

 6. Wat een schitterende tuin. Jammer dat ik ’s zomers niet in Nederland ben maar door jouw foto’s heb ik toch een mooie bezichtiging.

 7. Heel veel prachtige foto’s. Alhoewel in iedere prairietuin zo altijd een beetje dezelfde bloemen en grassen voorkomen toch Is iedere tuin anders. Ikzelf ben ook een grote liefhebber van natuurlijke prairietuinen, met wuivende halmen. Het probleem is dat gedeelte van de tuin ook spannend te houden in de lente en begin zomer.. ik heb ook een prairieborder aangelegd enkele jaren terug en ik moet zeggen dat had veel bijval bij de bezoekers. Bijzonder de insecten- en vlinderborder is prachtig zo een beetje het hele jaar door. Ik heb zelf al veel prairieborders bezocht maar zie met spanning uit naar je volgende foto’s.

 8. Mooimooimooi!
  Piet Oudolf, ik wil er nog geraken voor hij de poort sluit… (artikel gezien in De Standaard vorig weekend?)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *