Liefde voor Dahlia’s

Het boek liefde voor dahlia’s ligt al een tijdje op mijn nachtkastje. Ik had er al eens flink in gebladerd en korte stukjes gelezen, maar nu op vakantie in de Ardennen (check facebook en instagram) is het er van gekomen om hem helemaal door te nemen. Tijd voor een review dus. Laat ik dan maar meteen beginnen met een negatief puntje, dan zijn we daar ineens vanaf. Het boek is wat mij betreft gewoon te roze en dat is nu niet meteen mijn lievelings-kleur om het zachtjes uit te drukken. Maar ik heb het boek gekregen en een gegeven paard mag je natuurlijk niet in de bek kijken. Dus laat ons die roze pagina’s maar vlug doorbladeren.

In het boek kom je echt alles te weten wat je over Dahlia’s ook maar te weten wil komen. Je krijgt een historisch overzicht over waar dahlia’s oorspronkelijk vandaan komen, hoe de kwekers nieuwe soorten ontwikkelen. Een heel uitgebreid en mooi foto-overzicht van allerlei soorten zodat het bijna leest als een catalogus. Verder kom je natuurlijk te weten hoe je ze teelt, oogst en bewaart. En natuurlijk een hele hoop inspiratie over wat je allemaal met Dahlia’s kan doen gaande van allerlei DIY projectjes tot hoe je ze kan toepassen in de tuin. Het leuke aan het boek vind ik ook dat er tussendoor heel wat ervaringen passeren van mensen die helemaal enthousiast zijn over Dahlia’s. Toevallig hebben die dan ook bijna allemaal een instagram-account en zo blijf je dus inspiratie krijgen.

Nadat je het boek hebt gelezen is de kans dan ook groot dat je nog enthousiaster bent over dahlia’s en dat je meteen een bestelling plaatst. Iets wat ik dan ook meteen deed en weeral moest vaststellen dat al heel wat populaire soorten al niet meer voorradig zijn. Wacht dus zeker niet te lang om te bestellen.

O ja, en de reden waarom ik het boek kreeg is omdat er een foto die ik heb genomen in staat. Spijtig genoeg niet uit mijn eigen tuin, maar een foto die ik nam in de tuin van Museum Voorlinden. Katja Staring die het boek mee geschreven heeft bezorgde me een leuk kaartje bij het boek, heel attent.

Uiteraard wilde ik graag meewerken. Ik zet hierbij nog wat extra Dahlia-foto’s die ik nam van de Piet Oudolf tuin bij museum Voorlinden.

Op een geweldig Dahlia-jaar!

8 gedachten over “Liefde voor Dahlia’s

  1. Mooie foto’s, heb je ook ervaring met Dahlia’s imperialis.
    Ze kunnen wel 5 meter hoog worden, ik heb ze besteld bij Verberghe.nl en ga ze in de tuin zetten, niet in een kas.
    Gr Jan (Wilde een Tuin)

  2. Leuk dat jouw foto in het boek staat. Ik was nooit zo van dahlia’s, vond ze altijd een wat oubollig imago hebben. Sinds twee jaar heb ik ze toch in mijn tuin, kreeg knollen, die kun je niet weggooien toch? Sindsdien ben ik er toch van gecharmeerd geraakt en heb zelfs een nieuw soort aangeschaft

  3. Het moet me van het hart, maar ik kijk véél liever naar echte bloemen dan in een bloemenboekje te bladeren 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *