Lentedrukte

De lente, ook al is het nu eerder grijs en somber, dat staat gelijk aan actie. Zeker nu ze volgend weekend de klok nog eens gaan verzetten krijgen we er ’s avonds ineens een uur extra erbij. Dan kunnen we dus nog een tandje bijsteken 😉 Jullie kennen mij ondertussen wel als ‘bezig bij’ denk ik. Maar dan toch wel eentje dat toch ook probeert te genieten van wat ik doe. Bijvoorbeeld van het verspenen. Onze veranda begint ondertussen al aardig vol te staan met 3 bakken tomaten en 2 bakken paprika-planten. Ik durf nog niet tegen mijn Madame zeggen dat daar ook nog de courgettes en pompoenen moeten bijkomen. Maar ook in de serre wordt er al duchtig voorgezaaid. Peultjes, reukerwten, snijbiet, basilicum, wat bloemen, broccoli en venkel.Verder nog wat klimop verwijderd, de composthoop omgezet, het gras voor het eerst gemaaid, bessen gesnoeid en zonder twijfel nog een hoop dingen gedaan waar ik nu niet meer denk! Een taakje dat wel een grote impact had was in ieder geval deze; op naar een nieuwe keuken met meer zon!Met het goede weer van vorige week was het geen probleem om de kinderen mee naar buiten te krijgen! Zoonlief heeft vaak zijn eigen ideeën. Zo ziet hij al een heel touwen-parcour in wording. De trapjes naar boven heeft hij in ieder geval al gemaakt. Dochterlief kwam terug met uitgebroede eitjes van vorig jaar en deze vlinder moest ook op de foto. Ook al zat ie niet echt op een fotogeniek plekje, als de dochter dat vraagt dan zeg je natuurlijk geen nee. En als afsluiter oogst uit de tuin winterpostelijn en bieslook. De spinazie komt uit de serre. Eigen kweek! Daar kan niets tegen op!

11 gedachten over “Lentedrukte

 1. Je spinazie ziet er verrukkelijk uit 🙂
  Gisteren nog klaargemaakt: Verse spinazie, magere soja room, Griekse feta kaas en flink wat Schotse zalm, dat allemaal in een quiche verwerkt. Hhmm 🙂

 2. Allemaal leuke buitenactiviteiten voor de kids.
  En al een hele gave gehakkelde aurelia, één van mijn favoriete vlinders. Hier in het noorden moeten we nog even op hem wachten.

 3. Je voelt de lentekriebels bij deze foto’s! Heerlijk, al die verse dingen uit eigen tuin. Daar gaat niets boven.

 4. Wat heerlijk dat je kinderen ook zo actief meehelpen in de tuin. Toen mijn kinderen klein waren hadden ze ook een eigen hoekje in mijn tuintje. Wat een feest was dat.
  Ik ben een beetje jaloers op je dat je zoveel ruimte hebt om je favoriete bezigheden te kunnen uitvoeren.
  Een heerlijke lente gewenst.

 5. Gehakkelde aurelia is op dit moment een veel voorkomende vlinder heb ik de indruk. Hier gaat alles nog langzaam aan. Er is toch nog meer dan plek genoeg voor courgettes en pompoenen in die serre?
  Wat vrouwlief niet weet deert niet 😉

 6. Bij al dat moois mis ik nog de zon.
  Je zoon is duidelijk een durver: risky business, die trapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *