Lekkers uit de moestuin

Het is nu toch al eind augustus en misschien vraagt u zich af of ik nog een moestuin heb.  Ik kan dat begrijpen want als ik even de geschiedenis doorzoek, klik categorie moestuin, dan is er hier dit jaar amper iets verschenen over de moestuin en dat terwijl die nog altijd even groot is als vorig jaar en dankzij de regenval van de voorbije dagen er weer fris en vrolijk bijstaat.  Er was dit jaar precies wel elke keer iets anders te vertellen dan het te hebben over de moestuin en ja ik moet toegeven dat de start ook niet echt geweldig was. Nu ben ik niet echt voor slecht nieuws, daarvoor zet je het nieuws maar op.  Maar soit ik hoor jullie al hardop afvragen wat dat dan is met die slechte start awel. Zachte winters is misschien wel goe tegen de winterblues of voor de elektriciteit-rekening, de duivenpopulatie vaart er ook wel bij.  En die beestjes moeten ook eten hebben en dus was het vooral in het begin van het moestuinseizoen een frustrerende bezigheid om te zien hoe alles opgepeuzeld werd.  Daarenboven vonden ook de konijnen het best leuk om in de moestuin rond te huppelen.  En van huppelen krijg je blijkbaar honger en zodoende weet u genoeg zeker.  En dan was er nog het droge voorjaar.  In onze zandbak is het sowieso al moeilijk om wat water te bufferen maar wat me dat dus dit voorjaar wel niet was, er groeide meer niets dan wel. Maar de aanhouder wint en dus kunnen we nu echt wel volop oogsten uit de moestuin!  Zoals dit bijvoorbeeld; IMG_0214Dat soepke dat van dit mandje werd gemaakt smaakte heerlijk; IMG_0207 En van deze ingrediënten kwam er een frisse salade op tafel;IMG_0201Maar ook deze Jamie Oliver schotel met venkel en kerstomaatjes smaakte heerlijk met wat ricotta bij de pasta! IMG_0234Of de ontdekking van dit moestuinkookjaar; snijbiet-quiche; gemakkelijk, snel en altijd lekker.  En ’t leuke is dat die snijbiet gewoon terug aangroeit! IMG_0194 Hier met wat groensel uit den hof en een filo-deeg hapje met snijbiet en geitekaas, topperke!
Verder proberen we ook zoveel mogelijk courgetten bij vanalles bij te eten, bijvoorbeeld gegrild in de oven; IMG_0177 De komkommers kunnen we nog altijd niet bijhouden en dus maken we bij warm weer weer maar eens gazpacho; IMG_0163Met onze slow juicer is dat zo gepiept.  Met wat bouillon erbij, look en wat munt en afwerken met stukjes komkommer en zure room!
Ook deze gerechtjes waren overheerlijk; IMG_9263 IMG_9046En niet uit de tuin maar hier ook een hit is de zelfgemaakte granola; IMG_9375 En in dezelfde categorie is mijn Madame helemaal weg van die raw food taarten; IMG_9405Als u het vriendelijk vraagt wil ze misschien haar recepten wel vrijgeven 😉
Ge ziet wij komen hier dus niets tekort.

6 gedachten over “Lekkers uit de moestuin

  1. Pingback: De moestuin van natuurlijk-rijk | natuurlijk-rijk

  2. Ziet er weer toppie uit! … op die yuckie gazpacho na 😛

    By-the-way … is dat alleen bij mij of zijn er nog lezers waarbij jouw (trouwens altijd uitstekende) foto’s steeds zo tergend traag opladen?

  3. Nondeju zeg!!! Wat een heerlijkheden zie ik hier langsgaan!!!!
    Gelukkig dat je zo’n aanhouder bent want al die etenswaren zijn niet alleen een lust voor het oog maar ook voor de maag, mjammie…… Heerlijke dingen zie ik hier en ja, ik heb dan wel al gegeten maar zo krijg je ook weer trek hihi……..

  4. Ook ik kan nog wel wat inspiratie gebruiken voor niet al te ingewikkelde, maar wel lekkere recepten. En zulke gerechten zie ik hierboven volop. Misschien wil Madame Natuurlijk-rijk zo nu en dan wel een receptje prijsgeven.

  5. Mmmm, dat ziet er zeer smakelijk uit en ik zou graag wat recepten zien op deze blog. Is dit vriendelijk genoeg?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *