Komen eten

Eindelijk is het zover. Onze nieuwe keuken is klaar. Het heeft iets langer geduurd dan voorzien. Maar het belangrijkste is dat ze er nu is en dat we er helemaal weg van zijn. Ongelooflijk wat voor effect dat heeft om je huis ineens 40m² groter te maken. De kinderen zeiden spontaan; “en nu gaan we geen ruzie meer maken”. Al moet ik hen daar precies toch nog eens aan herinneren. Broer en zus, zeker op ochtendlijke uren, ze kunnen er wat van. Maar dat maakt ieder huishouden mee zeker! Soit, de keuken daar hadden we het over. Ik gaf mijn Madame volledig carte blanche, en al de pluimen mag u dan ook in haar gat steken. We kozen voor handgemaakte Portugese tegels, dat liet ik jullie hier al eens zien. Voor de keuken koos ze voor ruwe materialen. De kasten werden afgewerkt met eiken fineer, een betonnen keukenblad en een Falcon gasvuur met zelliges erboven. Wat een zaligheid om mee te koken. De Smeg ijskast paste er ook nog bij. Er moeten nog plintjes komen en nog een paar stukjes bijgewerkt worden, nog kussens op het bankje en nog wat inkleding en planten. Maar voor de rest is het dus klaar. Et voila wat denkte er van; Ik moet toch ook wel zeggen dat ik heel die bouwwerkzaamheden toch wat onderschat heb. Ook al hadden we het meeste uitbesteed, toch blijft er nog een hoop dingen die je moet opvolgen, opkuisen, beslissen, organiseren en weet ik veel wat nog allemaal. En voorlopig ziet het er nog niet naar uit dat er snel rust gaat komen. Onze oude keuken werd ook al verwijderd en nu kunnen we beginnen met de voorbereidingen voor iets nieuws daarin!!! En den hof moet ook nog verder plantklaar gemaakt worden, alsook een terras en paadjes aangelegd. Maar als het resultaat dan helemaal naar uw goesting is dan vergeet je dat natuurlijk snel!

16 gedachten over “Komen eten

 1. Om van te “kwielen “die keuken van jullie… je madame heeft de veren dik verdiend..Goed dat je het aan haar over gelaten hebt..

 2. Pingback: Feestje! | Het huis van Tante Alice

 3. Echt prachtig, Rob. Je mag blij zijn met de goede smaak van uw madam. Wat een genot om daar te kunnen koken, eten en leven.

 4. Prachtig geworden! Wij zijn ook met een nieuwe keuken bezig, ik word helemaal gek van de vele keuzes die te maken zijn ?

 5. Mooi mooi! Die bank, dat zie ik nog zitten in de woonkamer, want net als bij jullie is ’t hier van ’t één naar ’t ander. Bij ons is het ook af sinds vrijdag, zelfs de kleine prutserijen.
  Blogpostje volgt nog.
  Ik ben toch heel blij dat ik niet meer zo moet poetsen aan een gasfornuis. Inductie: voddeke er over, afdrogen en klaar. Heerlijk.

 6. Knap hoor. Sober, strak en toch voldoende variatie in vorm- en kleurstelling. Een geslaagde combinatie, kortom.

  Enne… Was de titel van dit blogstukje nou een uitnodiging of wat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *