Knalt het nieuwe jaar in!

Dat jaar is nog maar juist begonnen of het staat hier al vol met schoon bloemekes.   Ons Jelena beter bekend als hamamelis x intermedia Jelena straalt hier al enkele weken en ik heb me echt moeten inhouden om daar nog geen fotoke van te publiceren. En aangezien ik daar maar geen genoeg van kan krijgen presenteer ik ineens een heel reportage.  Om maar te zeggen dat ge dat gewoon in uwen hof moet hebben, als ge er plaats voor hebt tenminste want dat worden wel serieuze en breed groeiende struiken!    
Maar dat is nog niet alles  want ook de Prunus subhirtella ‘Autumnalis Rosea’ staat hier al te bloeien en de betoverende Viburnum bodnantense ‘Dawn’! En dan is er ook nog de winterjasmijn/Jasminum nudiflorum en nog een andere winterbloeier met hele fijne bloemetjes die het vooral van zijn geur moet hebben. Het is de winterkamperfoelie/Lonicera fragrantissima.
Dat belooft weeral een b(l)oeiend jaar te worden. En ik wens voor jullie van’t zelfste!

11 gedachten over “Knalt het nieuwe jaar in!

 1. Pingback: Plant van de maand | natuurlijk-rijk

 2. @Godelieve; helemaal juist, zeker met deze sombere dagen!
  @supermasj; bedankt; goed idee om er eentje te zetten, maar zet hem vooral niet te ver weg!
  @Mme boerenerf; volgens mij hebben jullie nog plaats genoeg!
  @Zem; ze zijn dus eigenlijk allemaal leuk 😉
  @Helma; Thx en graag gedaan
  @BoerThomas; die komen er idd ook aan en met dit weer nog veel sneller dan we zouden denken!
  @An; daarom koop je ze dus best als ze in bloei staan, dan kan je dat eerst effe checken
  @Menck; ik heb ook een roodbloeiende maar geen Diane ;-(
  @Landseinde; ja die subhirtella’s zijn pareltjes!

 3. Dat moet een heerlijk zijn om door de tuin te wandelen! In mijn vorige tuin had ik 2 boompjes Subhirtella Autumnalis, ze waren zo mooi dat ik het niet erg vond dat het winter was! groetjes, marleen

 4. Ook een erg mooie (kleur)variëteit, die Hamamelis x intermedia ‘Jelena’. De roodbloeienden genieten echter mijn voorkeur, en dan vooral de H. x intermedia ‘Diane’.

 5. Die zijn idd superschoon! En een lekker geurtje ook, vermoed ik?

 6. Vooral die eerste foto vind ik werkelijk fantastisch. In de vergroting is het helemaal een juweeltje. Ook bedankt voor de naam van de andere bloem de winterjasmijn. Ik had daar een foto van maar wist de naam daar niet van 🙂

  Ook de allerbeste wensen voor dit nieuwe jaar.

 7. Die Jelena is echt een topper, jammer genoeg heb ik hem niet. De Bodnantense heb ik wel, een genot om naar te kijken . Maar die subtiele winterkamperfoeliebloemetjes zijn ook prachtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *