In de moestuin

‘T is geweldig weer voor de moestuin, oke misschien toch nog iets te koud met momenten en dat is ook niet zo geweldig eigenlijk, feitelijk. Maar wij hebben met onze zandgrond hier snel last van droogte en zeker in de kiemperiode is dat behoorlijk cruciaal natuurlijk. Dus vind ik die buitjes afgewisseld met zonnige periode ideaal, aangezien ik ondertussen al erg veel buiten gezaaid heb; IMG_4045 IMG_4048Aan deze kant is er enkel nog een heel stuk vrijgehouden voor pompoenen, courgetten en boontjes. Maar geen nood aan de andere kant heb ik nog wat plaats. Ik heb dit jaar mijn Madame ook verwend met extra veel bloemen, ik ga dus weer scoren, een hele zomer lang 😉 Nu de serre wat groter is geworden heb ik dus ook extra veel plaats om voor te zaaien en dus staan daar nu bakken vol erwtjes, bonen en peultjes, pompoenen , patisson en ook nog wat zonnebloemen en reukerwten. IMG_4051En dan moeten jullie ook nog even binnen komen kijken, de veranda staat immers ook behoorlijk groen en vol.IMG_4066 IMG_4065 De tomaten groeien geweldig goed en ik ben dan ook van plan ze volgende week al in de serre te kieperen, de ijsheiligen zijn volgens mij al gepasseerd!

10 gedachten over “In de moestuin

 1. Het is altijd zo heerlijk als er weer een blogpost van je is. Moet zalig zijn om zoveel ruimte om je heen te hebben dat je de mogelijkheid hebt om je eigen groenten te kweken. Dat wil volgens mij iedereen.
  Een mooi tuinjaar gewenst.

 2. Zit ik daar met mijn zes potjes omaten en paar potjes met pepers..
  Maar ja, heb dan ook geen moestuin en de tuin stast zo vol dat er geen kale grond over is 🙂

 3. Amai jong, da’s daar een semi-professionele kwekerij op dat natuurlijk-rijk erf. Ik ben volkomen onder de indruk van de planmatige en grootschalige aanpak aldaar. Hoedje af!

 4. De natuurlijk-rijke tuinier heeft kwistig met zijn zaad gemorst, als ik dat zo zie. Dat zal nogal een oogst worden als je dat allemaal plant.

 5. Hopelijk gaan de IJsheiligen je niet straffen om je optimisme. Ik heb ook al wat dingetjes te vroeg geplant.
  Ach, als het onverhoopt gaat vriezen, gooien we gewoon ons dekbed erover heen.

 6. ’t is precies overal hetzelfde. Volgend jaar zal ik mijn tomatenzaailingen toch wat langer binnen moeten houden. Wegens plaats, maar vooral lichtgebrek heb ik de bakjes al enige tijd geleden in de serre gezet en ze krijgen nu pas een groeispurt, ook zien ze een beetje blauw van de kou in vergelijking met die van u. Tja we zullen wel zien wat er van komt.

 7. Amai, da’s durven! Ik wacht nog even, al begint de keuken hier stilletjesaan eerder een jungle te lijken!
  Vandaag ga ik nog een hele hoop voorzaaien, buiten zit zo goed als alles in de grond.
  (of al een stuk er boven 😉 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *