Hoe zot is dat

Echt van de ene op de andere dag schieten alle kro-kusjes uit de grond, staan de Irissen te stralen dat het niet meer schoon is en doen zelfs de sneeuwklokjes ook nog mee!!!   Wat een schoonheidswedstrijd is het daarbuiten! En alsof dat nog niet zot genoeg is, krijgt de meidoorn-haag of beter de meidoorn in de gemengde haag met beuk en haagbeuk en meidoorn uiteraard want anders zouden daar dus in die gemengde haag geen blaadjes aan die meidoorn kunnen komen, lap nu heb ik het al verklapt.  Ik wil maar zeggen dat aan die meidoorn dus, daar komen nu ook al frisgroene blaadjes aan!!!  Mannekes we zijn nog maar juist half februari voorbij!!! Maar denkt nu niet dat ik de hele dag met mijn handen in mijn zakken door den hof loop, ahnee, anders zouden hier geen fotokes verschijnen hé 😉  Ik bedoel, er moet ook gewerkt worden hé!  Mijn paprika stond al hoog genoeg om de boel te verspenen en te verzetten naar de koelere veranda, daar zo op de chauffage ging dat toch wel heel erg snel.  Zie eens hoe georganiseerd dat ik ben; Maar oei, oei, ik heb daar ergens een foutje gedaan met mijn zaden en per ongeluk al wat tomaten gezaaid, linkse kant, te herkennen aan die extra blaadjes! Maar allé, als we echt gene winter meer krijgen dan is dat natuurlijk geen enkel probleem hé! Verder had ik nog wat ander zaad, remember 😉 en dus is de plaats op de vensterbank boven de chauffage alweer ingenomen met nieuwe bakskes ; En staat de serre ook weeral wat meer vol met nog meer bakskes; Gelukkig kon ik het werken afsluiten met een soepke uit eigen hof; onder het motto de winter moet niet meer afkomen, we eten hem gewoon op; winterpostelein-soep, heerlijk! Veel stelt dat recept niet voor; wat prei, uien uit den hof, uiteraard 😉 stoven, wat aardappelblokjes toevoegen en bevochtigen met de bouillon.  Blancheer de postelein, laat schrikken in koud water en duw er het overtollige vocht uit. Doe dit bij de soep en mix alles fijn, giet door een zeef en breng op smaak! Laat het smaken!

16 gedachten over “Hoe zot is dat

 1. Het zou kunnen, maar zo zot gaan ze nu toch niet doen hé 😉 please!!!!

 2. Heel mooi die irissen en je zaailingen staan er ook al heel mooi bij. Hier moeten de paprika’s en pepers nog (dringend) gezaaid worden.

 3. Het lijkt inderdaad al volop lente al zou het zomaar kunnen dat we nog sneeuw krijgen!!! Niet dat ik daar nu nog op zit te wachten maar het zou kunnen. Leuk je foto’s met de krokussen en sneeuwklokjes maar je eigen zaailingen heb je ook al aardig aan het groeien gekregen 🙂

 4. Is dat wat handig zo’n lichtbak, ik heb daar totaal geen ervaring mee, weet zelfs niet hoe het eruit ziet!

 5. Ja super hé, tot een paar jaar geleden had ik niets met Irissen, maar nu denk ik, ik wil er nog meer 🙂

 6. Leuke foto’s. Mijn zaailingen worden ook al behoorlijk groot (ik gebruik een lichtbak om ze wat steviger te laten opgroeien). En nu ons hart vasthouden voor late vorst, zoals Menck ook aangeeft

 7. Waar laat je al die plantjes, niet in de tuin neem ik aan.
  Hier is het ook voorjaar, alles schiet uit de grond, nu maar hopen dat het niet gaat vriezen.
  Groet Jan Willem

 8. Ik wil met graagte uw titel herwerken tot ‘Hoe heerlijk is dat!’. Zolang er niet onverhoopt toch nog een winterprik aankomt, that is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *