Hiperdepip hoera

Hola, is dat nu al 4 jaar dat ik hier zit te schrijven en jullie probeer te trakteren op leuke fotokes, verhalen, ideetjes, receptjes en weet ik veel wat nog meer, wat onzin af en toe waarschijnlijk ook. Ik vind het in ieder geval wree tof dat jullie hier komen lezen, misschien een reactie achterlaten of een vind ik leuk op facebook.  Dikke merci daarvoor!  Wat de toekomst brengt, is het even zoeken naar een nieuw evenwicht sinds ik vorige week van job ben veranderd.  Maar dat ik hier blijf schrijven dat staat wel vast, want ik vind het gewoon veel te leuk om te doen, misschien wat minder of wat minder reacties op een ander, we zien wel.
Nu een dubbele portie kijkvoer van afgelopen weekend en die vlinder die zat er echt, maar was wel morsdood!    Zelfs nog een hele hoop koolwitjes-rupsen op de spruiten!  Verder nog een hoop herfstige sfeer-beelden! En bij een feestje hoort natuurlijk taart, alleen zal je hem zelf nog moeten bakken 😉  Wie van chocola houdt, houdt van brownies. Ik dus ook.  Dit recept is goed voor ongeveer 12 stuks.

Benodigdheden
Bakvorm van 23 x 33 x 5 centimeter, bekleed met bakpapier
Ingrediënten
200 gram pure chocolade
175 gram boter
325 gram fijne kristalsuiker
130 gram bloem
3 eieren
100 gram pecannoten, grof gehakt
Bereiden
Doe de chocolade met de boter in een hittebestendige kom en zet hem op en pan met zachtjes kokend water. De bodem van de kom mag het water niet raken. Laat het mengsel smelten tot een gladde massa.
Verwarm de oven voor tot 170 graden.
Neem de schaal van de pan, doe de suiker erbij en roer tot alles goed is vermengd. Roer ook de bloem erdoor en daarna de eieren één voor één. Voeg tenslotte de pecannoten aan het beslag toe en roer nog even tot alles goed vermengd is.
Schep het beslag in de vorm en bak de brownie 30 tot 35 minuten tot de bovenkant licht gebarsten en het gebak in het midden nog zacht is. Laat de koek afkoelen voor je hem in stukken snijdt en eventueel garneert met poedersuiker.

En dan nu feestje bouwen 😉

18 gedachten over “Hiperdepip hoera

 1. Pingback: Werkendag | natuurlijk-rijk

 2. Weliswaar een paar dagen later maar daarom niet minder gemeend: een dikke proficiat met die 4 jaren. En héél veel succes met je nieuwe job. Het is altijd spannend om zo een nieuwe uitdaging aan te gaan 🙂

 3. Dat is weer een heel mooi en gevarieerd blog Natuurlijk-rijk, maar euhhh…. zit je al 4 jaar op het blog!! Wel hele leuk om te doen en nu je van baan veranderd ben wordt het misschien iets minder, maar misschien valt het mee.

  Die vlinder en je commentaar dat ie er echt zat maar morsdood was hahahaha… sorry hoor maar je kon me opvegen hahahahaha… Je recept gaat weer even mee.

  Groetjes, Helma

 4. Na 4 jaar nog altijd de meest enthousiaste blogger van het noordelijk halfrond! Proficiat, en doe zo voort; wat minder af en toe is menselijk. Succes met de nieuwe job!

 5. Proficiat! Vier jaar, ongelooflijk, al denk ik nu…. dat ik…. ja, ook zo’n vier jaar bezig ben met bloggen, wat vliegt die tijd! Ik hou dat zo niet bij. Ik blijf gewoon gaan 😉 Al dacht ik heel recent nog van ermee te stoppen.
  Veel succes in de nieuwe job, of moet het zijn ‘break a leg’ want ik weet natuurlijk niet of jij misschien niet een of ander moestuinierend beroemd acteur bent….
  Wat zijn je foto’s ‘gezellig’ herfstig, ook al kregen we de laatste weken niet zo’n gezellig herfstweer voorgeschoteld, hier toch. Ik vind de pottekes met appeltjes(zijn het van die minietjes?) zo leuk!
  En bedankt voor het receptje! Al een héééééle tijd geleden dat ik nog eens brownies bakte. Ik ga me eens aan dit recept wagen.
  Marian

 6. proficiat met de blogverjaardag, én met de nieuwe job. Af en toe ups en downs in het blogtempo is volkomen normaal als je al zo lang aan de slag bent. Gewoon niet volledig een streep er onder trekken is de boodschap 😉

 7. Veel sfeer en dan nog een lekkere brownie toe! We worden nog verwend op je vierde blogverjaardag. Van harte gefeliciteerd; ik lees je altijd graag.

 8. Dikke proficiat met de vierde verjaardag!

  Sfeervolle herfstfoto’s. Je stelt de herfst in ieder geval feeërieker voor dan hij zich momenteel voltrekt. 😉

 9. 4 jaar, da’s al behoorlijk lang. Niet veel die dat zolang volhouden. Proficiat. Ik meen te mogen zeggen dat we met ons allen samen toch een stukje hebben bijgedragen tot het succes van het ecologisch tuinieren tegenwoordig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *