En vacance en France; de camping

‘T is geen weer om buiten te komen. En dus duik ik maar in de vakantie-foto’s. Iets waar ik lang geleden al aan begonnen was met de wekelijkse markt in Céret. Een absolute aanrader trouwens. Toen stelde iemand me de vraag waar we dan juist zaten en tot mijn grote schaamte moet ik bekennen dat ik daar nog niets eens op geantwoord heb. We zullen dat eens vlug goed maken.  Als wij een kampeeradresje of weekend-weg adresje zoeken kijken wij bijna altijd op de site van de groene vakantiegids. Hierdoor hebben we al heerlijke plekjes mogen ontdekken. En zo kwamen we dus dit jaar terecht op camping La Comu. Een rustige camping in het Franse deel van Catalonië, op 20 km van de Middellandse Zee en op 15 km van de Pyreneeën. Vanuit de camping zijn er vele mogelijkheden om van de omgeving te genieten. Je kan naar de zee of naar de bergen, maar dat had je dus zelf ook al wel begrepen. En zelfs naar Barcelona, daarover later zeker meer! De camping zelf is vrij basic en van een Nederlandse eigenaar. Tja Nederlanders en campings, er zijn behoorlijk wat mensen die daar een duidelijke mening over hebben. Het feit dat wij rustige campings uitkiezen en steeds vroeg in het seizoen gaan maken dat we nooit last hebben van drukke toestanden. Een gegeven is natuurlijk wel dat zo’n Nederlandse eigenaar altijd behoorlijk veel landgenoten aantrekt en op een gegeven moment begin ik me daar toch altijd wat aan te ergeren. Bijvoorbeeld alleen nog maar aan het feit dat alles gewoon in het Nederlands kan. Op vakantie sukkel ik dan liever met de taal bijvoorbeeld, dat heeft toch meer vakantie-charme. Maar ach genoeg gezeverd. We hebben daar een leuke tijd gehad. De camping is gelegen op de eerste heuvel op zo’n 20 km van de kust. Dat maakt dat je bij helder weer de zee ziet liggen. Een nadeel vonden wij dan weer dat je ’s nachts ook behoorlijk veel straat- en andere verlichting ziet. Maar je kan natuurlijk niet alles hebben. Kamperen is trouwens helemaal op ons lijf geschreven. In en rond onze tent vinden we het heerlijk toeven. Het buiten zijn, het contact met de natuur, vinden wij helemaal top.  Volgende keer laat ik wat foto’s van de omgeving zien, die echt wel de moeite waard is. maar als afsluiter nog deze pics; Meer reistips vind je op deze site van bijvoorbeeld Corsica en Noorwegen. Of kijk bij alle berichten onder de rubriek tips voor trips! ps Wij weten al waar onze reis volgend jaar naartoe gaat!

15 gedachten over “En vacance en France; de camping

  1. Graag gedaan Zem! het is er de afgelopen maanden nog niet van gekomen ze op de site te zetten.

  2. Wij hebben hier nog geen wit laagje gekregen, maar het contrast is inderdaad erg groot.

  3. Mooie herfst, winter en lentedagen mogen natuurlijk ook. Even rust en tijd voor binnenwerk zodat we er volgend jaar weer tegenaan kunnen.

  4. Ik heb toch het idee dat we heel wat meer met elkaar gemeen hebben 😉 een passie voor natuur en tuinieren bijvoorbeeld!

  5. Eén ding heb ik met je gemeen, ik heb echt geen behoefte om Vlamingen of Nederlanders tegen te komen op vakantie, in tegendeel. Nu zit ik wel bijna altijd in Frankrijk en is mijn Frans na 10 jaar werken in Parijs en Chatelet (nabij Charleroi) vrij vlot, dus sukkelen doe ik meestal niet ;-).

  6. zalige vakantiesfeer.
    groetjes
    en btw de zaadjes zijn goed toegekomen. Heb je die van mij ontvangen? (carina nr20)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *