En nu genieten

Hé, ge zou allemaal moeten komen kijken, want den hof ligt er weer stralend bij!  En dat allemaal dankzij het scoutsweekend van zoonlief en de grootouders die dochterlief mee namen naar de Ardennen. Man wat is dat toch simpel zo zonder kinders en zo hadden wij tijd om er eens goed in te vliegen.  Allereerst werd ons groot tuinstel boven gehaald, afgewassen en ingeolied.  De perkplantjes die we vorig weekend hebben gekocht werden opgehangen of op de tuintafels gezet.  Vervolgens werd het gras gemaaid waarbij ik pogingen deed om de madeliefjes en paardenbloemen wat te ontzien.  Zo passeerde ik ook de rode bessenstruiken die weer afgeladen vol hangen, de eerste besjes zijn al gevormd, olé!
Vervolgens werden de borders aangepakt.  In mijn bloemenweide is er nog geen enkel boterbloemeke te zien maar in mijnen border daarentegen, hola, misschien is het een kwestie van die zaken gewoon om te gooien, een bloemenweide in de border zou misschien ook niet misstaan, of in ieder geval veel werk besparen.  Eens dat ge dan bezig bent met wieden ziede natuurlijk vanalles staan hé van brandnetels tot weer overdreven uitgezaaide stinkende gouwe en andere ongewenste toestanden.  En als ge dan denkt dat ge alles meehebt ziede ineens s’ avonds toch nog een pisbloem staan, grrrr!
Vervolgens ging het naar de moestuin.  De courgettes, pompoenen en komkommers werden al uitgeplant en ook de eerste tomaten kregen al hun plekske in de serre.  Maar ook het onkruid was al danig gegroeid, bij den basilicum bijvoorbeeld was er zelfs al meer onkruid dan basilicum te zien en ook het spinaziebed zat verscholen tussen het groen.  Maar dat werd dus allemaal schonekes opgekuist en stralen dat dat nu doet. Nadat heel de moestuin proper was gezet ging mijn Madame er zelfs nog eens met de gritsel over en nu zou ik eigenlijk gewoon het liefst nen ligzetel daar zetten om er vollen bak van te kunnen genieten want zie ne keer hoe properkes dat dat erbij ligt. Ondertussen was het al bijna 8 uur ’s avonds.  Na een douchke en de vaststelling dat ik serieus gebruind was maakte ik nog een lekker pasta gerechtje met tomaatjes, ricotta en rucola(vers uit den hof)-pesto!  De pesto maak je met • 60 g pijnboompitten • 80 g Parmezaanse kaas (in blok) • 40 g rucola • 20 g verse basilicum • 20 g platte peterselie • 1 teentje look • 1 dl olijfolie • 1⁄2 citroen • peper • zout
Drie keer raden hoe goed dat wel nie gesmaakt heeft!

10 gedachten over “En nu genieten

 1. Dubbel zo hard genieten na een dag werken in de tuin. Stinkende gouwe en paardebloemen laat ik bij ons welig tieren. Kwestie van wat kleur in de tuin want buiten bomen, gras en coniferenhaag groeit hier momenteel alleen ‘onkruid’.

 2. @de zandeik; proper alleen het woord al 😉
  @de fruitberg; het gaat een topjaar worden voor het kleinfruit-gedoe!
  @bentenge; gritsel ze 😉
  @Annemiek; super heerlijk!
  @Zem; doen we
  @Bart; hihi
  @boer Thomas; moet je zeker doen
  @Mirjam; jou tuin moet er dus pikobello uitzien 😉

 3. Heerlijk he, als je zo lekker door kan werken… mijn kinderen zitten intussen in de uitslaap-leeftijd, dus ik ga in het weekend en de vakanties altijd de hele ochtend aan het werk…tegen lunchtijd ben ik dan weer thuis, dan zijn zij net op 🙂

 4. Genieten van de tuin na een dagje goed doorwerken in het weekend, heerlijk!
  Ik moet mezelfs soms echt verplichten om eens NIET te werken in de tuin, ik zie altijd wel ergens iets dat nog moet gebeuren … .
  Deze zomer zal het wel beteren zeker … :p

 5. Heb ‘gritsel’ toch even moeten googelen. Weet nu dat het ‘ne rakel’ is. 😉

 6. En ik ook al bedenken, wat een gritsel toch mag wezen…
  Ik was gisteren op een groot volkstuincomplex met moestuintjes en ja, daar zag ik wat een werk je eraan kan hebben om de bedjes toch wat schoon te houden..
  Het ziet er bij jou weer prima uit, nu tijd om er van te genieten!

 7. Zo dat ziet er inderdaad weer prima uit, heerlijk he nu we weer zo lekker de tuin in kunnen! genieten

  groetjes Annemiek

 8. Ne gritsel… nu weet ik nog niet langer dan een week wat dat is, en hoor ik het al gelijk voor de tweede keer.
  Ja zeg, inderdaad goed doorgwerkt !

 9. Geniet er maar van, altijd tof na zo’n week-endje werken.
  Bevruchting van de bessen is hier enorm goed (mooie gevulde trossen in vergelijking met vorig jaar).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *