Een overzicht

Ik kreeg al dan niet toevallig deze week de bemerking dat ik eens wat meer overzichtsfoto’s moet plaatsen. De eerste kwam van Menck die dit achterliet in de comments bij het vorige berichtje. Die andere bemerking kreeg ik via mijn Madame te horen die onverwachts bezoek kreeg van een kennis die hier al een paar jaar niet meer was geweest maar mijn site blijkbaar wel regelmatig volgt. Ze was blijkbaar onder de indruk van de veranderingen die onze tuin heeft ondergaan en had met de foto’s die hier verschijnen niet het idee dat het totaal-pakket om het maar een woord te geven er zo uitzag. Ik had me dat precies niet echt gerealiseerd. En bovendien vind ik het heerlijk om met de macrolens op zoek te gaan naar mooie foto’s. Maar deze keer doe ik dus wel een poging en werd ik al meteen geconfronteerd met het feit dat dat niet zo gemakkelijk is. De eerste reeks foto’s die ik trok werden meteen afgevoerd omdat ik niet tevreden was van het licht. Dan nog maar eens een foto-shoot. En ik moet zeggen dat ik het echt moeilijk vind om een mooie overzichtsfoto te maken. Bovendien zijn er ook wat puntjes ter verbetering, wat zou ik anders moeten doen hé, en die kan ik natuurlijk niet meer wegstoppen. Ik vuur dus even wat overzichtsfoto’s af van het stuk tuin rond onze nieuwe aanbouw. Deze werd 2,5 jaar geleden aangelegd. Ik hoop dat het jullie bevalt. De foto’s zijn een combinatie van 3 borders. Gescheiden door een terras en onze oprit. ps misschien valt het jullie ook op dat ik onze muur gekaleid heb! Iets waar ik trouwens heel tevreden van ben!

Nog wat detailfoto’s ter afronding 😉

18 gedachten over “Een overzicht

 1. Ik heb inderdaad al eens een overzichtsfoto vanuit de lucht gemaakt, moet ik misschien nog eens doen. Bedankt voor de tips.

 2. Dank je Helma, elke dag genieten we van het groen dat ons omringd! Ik kan om één of andere reden niet op je blog reageren. Ik snap er niks van.

 3. Hoi Rob,

  dit vind ik werkelijk prachtig om te zien.
  Wat hebben jullie een fantastische tuin zeg en wat een heerlijk uitzicht op al dat groen en die bloemen. Echt schitterend!

  Groetjes, Helma

 4. Een “goed” overzicht foto van zo’n grote tuin, dat is echt wel moeilijk…
  Misschien kan je met een breedhoeklens vanuit de hoogte werken (op een ladder, of op je dak gaan staan ? of ken je iemand met een drone ? daar kan je ook leuke dingen mee doen 🙂
  Nog een goede raad, als je van binnen naar buiten foto’s maakt, gebruik dan een HDR belichting trapje…
  Je tuin is echt wel de moeite waard om te zien ! Dikke bravo hoor !

 5. Geweldig Rob! Het was fijn om de veranderingen te zien en om nog eens op jullie plek te zijn. Ik kreeg ook een paar schitterende bloemen mee waar ik volop van geniet ?
  Liefs, Katrien

 6. Awel, jullie zitten daar echt mooi! Dikke duim! Heel tof initiatief, die overzichtsfoto’s. Ga je de voortuin zo ook nog eens tonen? ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *