Een goede organisatie is alles

De tomaten en paprika’s staan in de serre, olé.  IMG_4782 En als ik dan even terugdenk aan de eerste zaadjes die ik eind januari in de grond stak kan ik niet anders dan concluderen dat zoiets alleen maar gaat met een goede organisatie. IMG_4770 Tijdig water geven, verspenen tot het moment waar ze zo’n 2 weken geleden naar de serre verhuisden! En nee zelfs dan is het nog niet gedaan want binnen afzienbare tijd komt door ook nog dieven, opbinden, bestuiven door er tegen te tikken, …  om dan hopelijk rijkelijk te kunnen oogsten natuurlijk!  IMG_4771Zoals u kan zien heb ik dit jaar gekozen voor een ander systeem om de verschillende soorten uit mekaar te houden. IMG_4773 Elke soort krijgt een nummer en elke plant een plastic lepeltje met de nummer op. Heel handig alleen vind ik het blad niet meer terug waar ik dat allemaal op genoteerd heb. Lap daar gaat mijn goede organisatie 🙁 Morgen nog eens verder zoeken!

8 gedachten over “Een goede organisatie is alles

 1. @fruitberg; smaken zullen ze in ieder geval 😉
  @Heidi; hola 6 planten extra!!!
  @Cin; daar gaan we voor!
  @Kim 😉
  @Zem; haha gelukkig ben ik dus niet alleen 😉
  @Bart; je hebt jezelf beter in de hand dan ik 😉
  @Janneke; en ik heb het blad nog steeds niet gevonden, had ik er maar een foto van genomen!

 2. Er zijn flink wat planten gepoot, dus dat komt wel goed met de oogst. Goed idee die plastic lepeltjes met nummers, maar ja als je dan het papier met de namen kwijt maakt, haha……

 3. Dat wordt smullen deze zomer! Ook hier werden verleden weekend de tomaten geplant. Dit jaar heb ik me wel kunnen beheersen en werden er aanzienlijk minder planten gezet, kwestie van het overzicht te bewaren. 😉

 4. Ha, ha. Herkenbaar!
  Mijn organisatie verzandt ook geregeld in enige chaos.
  Labeltjes met permanentstift die er tóch afregent bij voorbeeld….

 5. Over de organisatie gesproken….het is meegenomen als de organisatie goed is…maar daar hangt niet alles vanaf ?
  Goed bezig!

 6. Ik heb de tomaten ook geplant gisteren. De labels uit de verspeenpotjes zijn mee verhuisd. Paprika en aubergine mogen nog even binnen blijven, tot alle sla, radijzen en postelein weg zijn.
  Elke plant kreeg 5 cm minder plaats dan vorig jaar: 6 extra staanplaatsen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *